Video : Tipsbladet
VM

Fransk landstræner: Dette siger alt om Danmark

Frankrig og Danmark tørner sammen til VM - her er den franske landstræners reaktion.

Frankrig og Danmark tørner sammen i VM's gruppespil, præcis som tilfældet var i 2018. De to nationer møder hinanden i anden gruppekamp ved VM i Qatar.

De forsvarende verdensmestre må tage favoritværdigheden på sig, men landstræner Didier Deschamps er sikker på, at det bliver svært mod Danmark. 

- Vi skal have stor respekt for Danmark. De er nummer 11 på verdensranglisten, og de nåede til semifinalen ved EM. Det siger alt om kvaliteten på holdet, siger den franske landstræner ifølge Le Figaro.

Han har naturligvis også noteret, at Danmark og Frankrig nu skal møde hinanden tre gange på fem måneder, i og med de to nationer også tørner sammen i Nations League.

- Jeg ved ikke, om det er specielt godt. De får jo også lejlighed til at kende os endnu bedre, selv om det bliver noget helt andet til VM end i Nations League, siger Deschamps.

Den franske landstræner fastslår desuden, at det bliver meget afgørende, hvornår på dagen kampen spilles. Jo tidligere på dagen, jo varmere er det i Qatar, og han vil derfor gerne spille sent. 

Hvis man er til overtro, er det værd at bemærke, at to gange, hvor Danmark og Frankrig har mødt hinanden i det indledende gruppespil til et VM, i 1998 og i 2018, er franskmændene senere blevet verdensmestre. I 2002 var de også i gruppe sammen, og her slog Danmark Les Bleus ud efter det indledende gruppespil med en 2-0-sejr.

Her kan du læse Kasper Hjulmands reaktion på VM-lodtrækningen.