Video : Tipsbladet
VM

De fem største gruppekampe ved VM i Qatar

Allerede i gruppespillet ved VM i Qatar er der flere spændende kampe i vente. Vi tager her et kig på fem af de største.

Fredag blev der trukket lod til grupperne ved VM i Qatar, hvor Danmark fik en noget blandet lodtrækning, som Kasper Hjulmand ikke ligefrem jublede over

Lodtrækningen artede sig dog således, at der allerede i gruppespillet er lagt op til flere spændende opgør.

Vi udpeger her de fem største kampe i VM-grupperne. 

Spanien - Tyskland
Det er to giganter, der brager sammen den 27. november klokken 22 i Al Khor. Der er tale om kamp nummer to, så begge hold vil have alt at spille for i denne storkamp.

De to hold mødtes i EM-finalen i 2008, mens de begge har vundet VM i løbet af de seneste 12 år. 

Frankrig - Danmark
Selv med de mere objektive briller er denne kamp i gruppe D en stor kamp. De forsvarende verdensmestre fra Frankrig mod Danmark, der sidste sommer var meget tæt på at nå EM-finalen.

De to hold mødes den 26. november klokken 19 i anden runde i gruppespillet, og dermed er der forhåbentligt ikke lagt op til en gentagelse af det kedsommelige opgør ved VM i 2018, hvor Danmark og Frankrig spillede 0-0 i tredje gruppekamp. 

Kroatien - Belgien
Det er to ganske stærke mandskaber, der mødes i den tredje gruppekamp i gruppe F. Kroatien nåede finalen ved VM i 2018, mens Belgien tabte knebent til Frankrig i semifinalen.

Der er formentlig lagt op til en kamp om førstepladsen i denne gruppekamp, der spilles den 1. december klokken 18.

Portugal - Uruguay
Cristiano Ronaldo og Portugal får muligheden for at få revanche mod Uruguay, der ved VM i 2018 slog portugiserne ud efter en 2-1-sejr i ottendedelsfinalen. 

De to hold mødes i den anden gruppekamp, den 28. november klokken 22. Gruppe H, der også tæller Ghana og Sydkorea, ligner umiddelbart en relativt jævnbyrdig gruppe, så der er lagt op til et spændende opgør mellem Portugal og Uruguay.

England - USA
Gruppe B må siges at være en politisk højspændt gruppe, med England, USA, Iran og enten Skotland, Wales eller Ukraine. Særligt kampen mellem England og USA vil utvivlsomt trække en hel del opmærksomhed. De to nationer mødes den 25. november klokken 22 i anden gruppekamp.

England og USA mødte også hinanden i gruppen ved VM i 2010, hvor det endte 1-1.