Video : Tipsbladet
VM

Revser legende efter Qatar-forsvar

Ronald de Boer får hård kritik i Holland, efter at han i sin rolle som VM-ambassadør har forsvaret Qatar.

Den tidligere hollandske stjernespiller Ronald de Boer, der som aktiv spiller optrådte for blandt andre Ajax og FC Barcelona, er kommet i modvind i hjemlandet.

Han er således blevet ambassadør for VM i Qatar, og i den forbindelse har han forsvaret staten. Blandt andet kaldte han for nylig The Guardians historie om, at minimum 6.500 har mistet livet i forberedelserne til VM i oliestaten, for “totalt nonsens”.

- Jeg vil ikke gå nærmere ind i det. Det er ord mod ord… Tallene er taget ude af kontekst. De har samlet alle dødsfald i de ti år (siden Qatar blev tildelt VM, red.), lød det fra Ronald de Boer ifølge hollandske medier.

Og det får nu De Telegraafs fodboldchef, Valentijn Driessen, til at rette hård kritik mod den hollandske legende.

I en klumme hos den store hollandske avis opfordrer fodboldchefen nu til, at de hollandske medier ikke længere vil give skærmtid til eller benytte Ronald de Boer som ekspertkilde.

- Ronald de Boer fortjener at blive boykottet. Spørg ham ikke om hans mening om Qatar længere. Han er et tvivlsomt tilfælde af en person, der taler på vegne af den, der betaler ham. Uden noget moralsk kompas.

- Derfor nytter det ikke længere, at talkshows inviterer denne propagandist i en Qatar-uniform og promoverer hans reklame for det chokerende regime i oliestaten. Ingen vil nyde godt af det eller lære af det, skriver fodboldchefen.

51-årige Ronald de Boer har desuden tidligere været assistenttræner for Qatars U23-landshold.