Video : Tipsbladet
Champions League

Hylder Liverpool-stopper: Den bedste nogensinde

Michael Owen mener, at Liverpools hollandske stopper er den bedste forsvarsspiller i historien.

Virgil van Dijk og Liverpool spillede sig tirsdag aften videre til finalen i Champions League med endnu en sejr over Villarreal, og i optakten til den sejr fik den hollandske forsvarsspiller enorme roser fra især Michael Owen.

Ifølge Daily Mail var Virgil van Dijk således et samtaleemne på engelsk tv, hvor Michael Owen og Rio Ferdinand nåede til enighed om, at Liverpool-stjernen er den bedste midterforsvarer i verden i øjeblikket.

Men Michael Owen stoppede ikke rosen dér.

- Jeg vil gå længere. Jeg synes, han er den bedste midterforsvarer nogensinde, sagde den tidligere Liverpool-angriber og uddybede:

- Som jeg har sagt, var Rio [Ferdinand] den bedste midterforsvarer, jeg nogensinde har spillet med. Men med van Dijk ser jeg som angriber på ham og tænker: Hvad skal man gøre imod ham? Han er større end alle, han er hurtigere end alle, han er stærkere end alle, han er genial på bolden, han scorer mål. Jeg har aldrig set noget lignende.

- Det eneste, der går imod van Dijk lige nu - og jeg understreger lige nu - er hans manglende trofæer. Han har kun vundet én Premier League og én Champions League. Folk som Rio og [Paolo] Maldini og [Franco] Baresi og folk, som man måske betragter som de største, har alle mange trofæer. Så det er det eneste, der tæller imod.

Virgil van Dijk, 30 år, og holdkammeraterne vandt tirsdagens kamp med 3-2, efter at de ellers var kommet bagud 0-2. I finalen af Champions League skal de møde enten Manchester City eller Real Madrid, som mødes i den anden semifinale.