Video : Tipsbladet
Generelle

Andreas Cornelius hædrer: Jeg elsker mit kælenavn

Den danske angriber har haft en forrygende sæson, som har budt på et tyrkisk mesterskab og et hav af mål. Det har skabt et særligt bånd til klubbens fans, som han sætter stor pris på.

Andreas Cornelius har prøvet at vinde mesterskaber med FC København tidligere i sin karriere, men mesterskabet med Trabzonspor var ulige noget, han har prøvet hidtil i sin karriere.

Danskeren har haft stor andel i mesterskabssæonen, hvor han har bidraget med 15 ligamål. De flotte præstationer har også skabt et særligt forhold til klubbens fans.

- Jeg elsker det kælenavn, som Trabzonspors fans har givet mig. De kalder mig 'King of the North, siger Andreas Cornelius til nyhedsbureauet İhlas News Agency ifølge haber365.

- Om vores fans kan jeg sige, at de virkelig viste, hvordan et mesterskab skal fejres og hvordan man støtter et hold. Det var en fantastisk følelse, og jeg vil aldrig glemme den her sæson.

Det lignede længe, at Andreas Cornelius og Trabzonspor skulle krydre sæsonen med endnu et trofæ. Efter en sejr på 1-0 i den første pokalsemifinale mod Kayserispor fik de ørerne i maskinen i det omvendte opgør, som Kayserispor vandt med 4-2.

Dermed er torsdagens pokalfinale uden dansk deltagelse, når Kayserispor og Sivasspor tørner sammen.

Andreas Cornelius har dog flere muligheder for at opnå tyrkisk pokaltriumf, da han har en lang aftale med Trabzonspor. Da han kom fra Parma sidste sommer, underskrev den 29-årige angriber en kontrakt frem til 2025.

I denne sæson er det blevet til 42 kampe, 17 mål og fem assists. Tirsdag blev han også udtaget af Kasper Hjulmand til Danmarks kommende Nations League-kampe.