Video : Tipsbladet
Superliga

FC København-stjerne er fristet af japansk skifte

Det umiddelbare fokus er at kvalificere FC København til Champions League, men i det længere perspektiv er Rasmus Falk fristet af et skifte til eksempelvis Japan eller USA. Sådan lyder det fra Falk i dette interview med Tipsbladet, hvor midtbanespilleren også udtaler sig om sit bryllup i landskampsperioden, der ifølge midtbanespilleren blev for stort et tema.

Rasmus Falk fyldte 30 år i januar, men FC København-profilen har ikke travlt i forhold til at komme afsted på udlandseventyr.

Overfor Tipsbladet lægger Rasmus Falk dog ikke skjul på, at han godt kunne tænke sig at prøve noget andet en dag.

- Jeg håber, at jeg kan spille fodbold mange år endnu. Jeg synes stadig, at jeg er dygtig til det. Og en ny rolle kan også være lidt karriereforlængende, tror jeg. Så jeg tror, at jeg har mange gode år i mig endnu. Jeg spiller i FC København, når vi starter sæsonen, det er næsten 100 procent. Og så kan det godt være på et tidspunkt, at vi kigger hinanden i øjnene og siger 'nu skal vi have et eventyr, nu skal der ske noget'.

- Og så kan det være, som jeg også har nævnt nogle gange tidligere, at det måske bliver en lidt anderledes destination, end man måske er vant til at se. Det må vi se på. Lige nu er mit fokus bare på at starte op her i FC København og stå stærkt, når sæsonen starter. Jeg elsker at være her, og jeg er klar på at gøre alt for at hjælpe FC København med at komme i Champions League og genvinde et mesterskab.

Kan du sætte lidt ord på, hvad en 'uventet destination' kunne være?

- Jeg synes jo, at sådan noget som USA er spændende, som jeg også har nævnt tidligere. Jeg synes, at Alexander Scholz og Kasper Junker tog noget, der også var spændende [Scholz og Junker spiller i den japanske liga, red.]. Lidt anderledes. Fodbolden er også på vej frem i nogle lande. Det kan være, når man kommer lidt op i årene, at der også kan være noget spændende i det. At få en oplevelse, samtidig med at man kombinerer fodbold på et så højt niveau som muligt, lyder det fra Rasmus Falk.

- Det kan også være, at der lige pludselig er en klub i en mere kendt liga, der lige mangler en midtbanespiller, der har spillet rigtig, rigtig mange kampe og kan tilføre noget til truppen. Man ved aldrig, hvad der sker. Lige nu har der ikke rigtig været noget. Det eneste tidspunkt, hvor jeg har talt med min agent, det var til brylluppet, hvor vi festede og fejrede det. Og udover det har der ikke været snakket om transfers nu og her. Det har handlet om FC København.

Derfor kigger Rasmus Falk lige nu primært frem mod efterårssæsonen, hvor det store mål er europæisk succes.

- Forhåbentlig kan vi komme i Champions League. Det har vi muligheden for. Der skal vi også forbedre os, hvis vi skal kunne et okay indtryk der. Det er jeg også sikker på, at vi gør. Men det handler om at stå så skarpt som muligt, og optimere nu her og få samlet truppen og se, hvem der er. Der er nogle spillere, der har været afsted med landsholdet, der også kommer hjem.

- Jeg håber at få en god tid sammen her og få lært nogle af de nye mennesker at kende, der er kommet ind omkring staben. Og så er det ellers bare at køre og udvikle på de ting, som jeg synes, at vi gjorde godt i den sidste del af sæsonen, specielt de sidste tre kampe. Dyrke endnu mere af det, og lægge på.

Historie om bryllup blev blæst for stort op
Det vakte en del opsigt, da Kasper Hjulmand inden de netop afviklede Nations League-kampe udtalte, at Rasmus Falk ikke havde stillet sig til rådighed, idet FC København-profilen havde lagt sit bryllup i de dage, hvor landskampene skulle spilles.

Overfor Tipsbladet giver Rasmus Falk dog udtryk for, at historien i hans øjne har fået for meget opmærksomhed.

- I kender jo godt vores program. Altså, jeg skulle have holdt det [brylluppet, red.] i 2020. Jeg skulle have holdt det i 2021. Der valgte vi også at jagte muligheden. Der var godt nok covid, men der var også et EM. Der er også min familie og venner. Det handler ikke kun om mig. Der er også familie og venner, og en kone, som det hedder nu, der har glædet sig og forberedt sig på den dag. En person, jeg skal være sammen med resten af livet, siger Rasmus Falk således.

- På et tidspunkt måtte jeg også sige... for det første ved jeg ikke engang, om jeg var blevet udtaget. Sidste gang var jeg ikke med. Det var uklart, om jeg var blevet udtaget. Så for mig gav det mening at lægge et bryllup der, hvor vi har ferie i FC København. Allerede nu er jeg mødt ind igen til træning, så det var der, det passede at lægge et bryllup. Det var noget, vi havde planlagt for noget tid siden, hvor vi tog det valg. Så for mig er det ikke så stor en historie, som det egentlig er blevet gjort til.

Har du talt med Kasper Hjulmand om dine chancer for at komme til VM?

- Nej, men jeg tror, at han siger det selv. Jeg ved ikke, om han var enig i, at jeg skulle lægge det [brylluppet, red.] der. Og fair nok med det. Jeg var i hvert fald meget tro mod mig selv, at det skulle være der. Det var et aktivt valg af mig, lyder svaret fra Rasmus Falk.

- Jeg er stadig besluttet på at gøre mit bedste. Jeg køber præmissen om, at der bliver stillet spørgsmål til det, men for mig er det ikke så stor en case, egentlig. Jeg kan godt smile lidt af, at det blev gjort til så stort et tema. Så meget har jeg ikke engang været med [på landsholdet, red.].

Tipsbladet talte torsdag også med FC Københavns sportsdirektør, Peter Christiansen, der blandt andet forholdt sig til kritikken af Khouma Babacar. Det interview kan du læse HER.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.