Video : Tipsbladet
Superliga

SIF’er tæppebombet af peruanere på Instagram

Silkeborg IF's unge højre back har peruanske aner, og det får de peruanske fans til at drømme om ham på landsholdet.

Han er født og opvokset i Danmark og har tilbragt hele karrieren i dansk fodbold, men det er ikke kun dansk blod, der flyder i Oliver Sonnes årer. Højrebacken fra Silkeborg IF er således også kvart peruaner, fordi hans mormor er peruaner.

Og det er for nylig blevet spottet i Peru, hvilket har fået forsvarsspillerens Instagram til at flyde over med kommentarer fra peruanske fodboldfans.

Det fortæller Oliver Sonne selv om i Silkeborg IF’s podcast “BAG LINJERNE”.

- Jeg er kvart peruaner. Det har nogle fundet ud, fordi Peru skal have en ny træner, og der er et VM i 2026, som de ser meget frem til. Så er der en klog mand, der har lavet en YouTube-video, hvor han har sat alle mulige talenter [med peruanske aner] ind, og den er gået viralt. Det finder jeg ud af, da jeg ligger i en halvandenmandsseng med [målmand] Oscar Hedvall.

- En morgen ringer min mobil, fordi vi skal op, og jeg mærker på den, og den er rødglødende. Jeg tænker, "det er voldsomt". Så jeg åbner Instagram og der er peruanske flag over det hele, og jeg tænker, "hvad foregår der her?" Det er så gået helt amok, og jeg har fået flere tusinde følgere og kommentarerer om, at jeg skal komme til Peru og “be our hero”, fortæller Oliver Sonne i podcasten.

I “BAG LINJERNE” fortæller den dygtige back imidlertid også, at han ikke har hørt noget fra Perus fodboldforbund endnu, men at det lyder spændende, og at han håber på en VM-plads i 2026.

Oliver Sonne, 21 år, kom til Silkeborg IF sidste sommer og har hidtil spillet 17 kampe for klubben med to assister til følge. Senest spillede han fuld tid og leverede et oplag mod FC Midtjylland i sidste uge. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.