Video : Tipsbladet
Benelux

Dansker med i vild bedrift: Karrierens højdepunkt

Den belgiske klub var dømt døde og begravet for et år siden, men knap 12 måneder senere havde de leveret et stort fodboldmirakel i Belgien.

I 2019 startede Jonas Bager sit eventyr i Belgien i landets næstbedste fodboldrække.

Et langt ophold i dansk fodbold blev afløst af en treårig aftale med Royal Union SG, hvor han efter et år i klubben var lige ved at kaste håndklædet i ringen.

Kalenderen siger august 2020, da Jonas Bager til Tipsbladet fortæller om hans første år i Belgien, som han kalder "et sportsligt mareridt", da en ankelskade har holdt ham ukampdygtig mere eller mindre hele hans første sæson. 

Men er der noget, som kendetegner Jonas Bager, så er det flid og hårdt arbejde. Det er begreber, som han bestemt ikke har glemt i Danmark.

- Jeg følte ikke, at jeg havde fået lov til at bevise mig. Jeg følte, at jeg havde mere at byde på. Derfor ville jeg gerne bevise mig på det her niveau. Derudover så er den sportslige del det ene, men også menneskeligt og personligt, så synes jeg, at der er rigtig mange fede ting ved at være i udlandet. Så jeg er glad for at være blevet ude istedet for at tage den nemme løsning og vende hjem.

Det har sidenhen vist sig at være den helt rigtige beslutning, da han i sin anden sæson hjalp holdet til oprykning, og året efter stod han så med en sølvmedalje om halsen. Et sandt fodboldmirakel var han med til at skrive i Belgien, da flere havde dømt dem døde og begravet, inden den forgangne sæson gik igang.

- Vores målsætning var at overleve i Jupiler Pro League, så at vi ender på en andenplads er helt vildt. Jeg er meget stolt af at have været en del af det. Når vi ikke har det højeste budget, så er der også nogle andre ting, der spiller ind, når vi laver sådan en bedrift. Vi har haft et godt sammenhold og vores sportsdirektør formåede dengang at hente nogle gode spillere til billige penge.

Royal Union SG var længe favoritter til at tage guldet, men til syvende og sidst blev Club Brugge deres banemænd anført af en storspillende Andreas Skov Olsen, som Jonas Bager iøvrigt kalder en af årsgerne til, at guldet havnede der. Alligevel er stopperen stolt.

- Det har været over alle forventninger, at vi endte med sølvmedaljer. Selvfølgelig er det ærgerligt, at vi ikke ender med guld, for der er ikke så mange, der husker andenpladser. Derfor vil jeg stadig se tilbage på det, som en rigtig fed tid, og nok også den bedste sportslige tid i min karriere.

- Oprykningen var sjov i sig selv, men sølvmedlajen og det faktum, at jeg har fået lov til at spille mod nogle rigtig dygtige modstandere, det har været højdepunktet i min karriere indtil videre.

Royal Union SG havde en option i aftalen med Jonas Bager for yderligere et år, men den valgte de ikke at gøre brug af. Derfor var danskeren på klubjagt tidligere på sommeren, men det tog ham ikke lang tid at få fremtiden på plads.

Han havde interesse flere steder fra - blandt andet fra Danmark - men i sidste ende valgte han at blive i Belgien hos Charleroi. I første spillerunde fik han sin debut, da han var med til at styre en 3-1-sejr i land.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.