Video : Tipsbladet
Superliga

Wass hylder BIF-komet: Han har en lovende fremtid

Daniel Wass er imponeret over Brøndby IF's blot 16-årige målscorer.

Søndag var en mindeværdig dag for de fremmødte hjemmefans på Brøndby Stadion. Ikke alene var de vidner til Daniel Wass' comeback; de så også en purung egenudviklet spiller skrive historie.

16-årige Oscar Schwartau blev den yngste målscorer i Brøndby IF's historie, da han efter lidt over en halv time drejede rundt om sig selv og sendte bolden i mål oppe i nærheden af hjørnet. Over for Ekstra Bladet udtrykker hjemvendte Wass stor tro på Schwartaus talent.

- Vi har en trup med et meget stort potentiale. Jeg må sige, jeg var imponeret over at se Oscar Schwartau som 16-årig levere sådan en flot præstation. Det er indlysende, at han har en meget lovende fremtid foran sig, siger Wass til Ekstra Bladet.

Det er allerede anden gang i denne sæson, at Oscar Schwartau skriver klubhistorie. I første spillerunde blev han med sine 16 år og 61 dage også den yngste debutant nogensinde i Brøndby IF. Det gjorde ham samtidig til den syvendeyngste i Superliga-historien.

Da han scorede i går, havde han rundet 16 år og 89 dage. Dermed blev han den næstyngste målscorer i Superligaen. Kun FC Københavns Roony Bardghji var yngre, da han scorede sit første mål i en kamp mod AaB i november 2021: 16 og 13 dage.

Læs mere om Brøndbys sejr over OB her.