Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Viborg FF - AC Horsens

Viborg skal mandag forsøge at fastholde en plads i toppen af Superligaen, når AC Horsens kommer på besøg.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffach #sldk

Holdnyt:
Viborg
Jacob Friis' tropper har fortsat de gode takter fra sidste sæson, idet man i løbet af de første otte spillerunder af Superligaen har hentet fem sejre. 

Viborg har hentet ni ud af 12 mulige point i de seneste fire kampe, og målsætningen er selvfølgelig at hente yderligere tre point, når AC Horsens mandag aften kommer på besøg. 

Viborg måtte i slutningen af transfervinduet sige farvel til holdets største profil, da Christian Sørensen skiftede til FC København, men afløseren Oliver Bundgaard kom fremragende fra land i debuten mod OB, hvor han endte som matchvinder i 2-1-sejren.

Viborg må i aften undvære Marokhy Ndione, Mikkel Andersen, Daniel Anyembe og Lamin Jawara, der alle er skadede. Til gengæld er Mads Lauritsen tilbage i truppen, efter at han sad ude mod OB.

AC Horsens
Trods hjemmebanenederlaget til Brøndby i sidste spillerunde må konklusionen efter de første runder af Superliga-sæsonen være, at AC Horsens har gjort en bedre figur, end mange nok havde forventet. 

Oprykkerne har således slået hold som FC København og AGF, mens man også fik et enkelt point imod FC Midtjylland. Det rækker til en syvendeplads forud for niende spillerunde, hvor der venter en vanskelig udekamp mod et formstærkt Viborg-mandskab. 

AC Horsens var egentlig rigtigt fint med i første halvleg af opgøret med Brøndby, der dog trak fra efter pausen. Nyindkøbte Simon Makienok kom ind til sin debut og fik de sidste ni minutter, og spørgsmålet er, om den tidligere Brøndby-angriber kan banke på til en plads i startopstillingen mod Viborg. 

Jens Berthel Askou kan glæde sig over at have en skadesfri trup, hvor alle spillere er til rådighed. 

Karantæner:
Viborg: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger: 
Viborg (4-3-3): Lund - Gaaei, Bürgy, Zalatel, Bundgaard - Leemans, Grønning, Bonde - Lonwijk, Grot, Said

AC Horsens (3-4-3): Delac - Gomez, Hansen, Jensen - Santos, Kruse, Gemmer, Musonda - Sigurdarson, Jacobsen, Opondo

Dom: 
Viborg er inde i en god periode i øjeblikket, og buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til hjemmeholdet i mandagens opgør. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: