Video : Tipsbladet
Superliga

Krig i FCK? Neestrup nedtoner den

Jacob Neestrup vil som ny FC København-træner lade en åben kamp om målmandsposten herske i klubben.

FC Københavns målmand Kamil Grabara indtog en plads på bænken i søndagens 1-0-sejr hjemme over AGF i Superligaen.

I målet stod det australske nyindkøb Mathew Ryan, som har taget pladsen, mens Grabara i de seneste måneder har været ude med en slem skade i ansigtet.

I torsdags meldte Grabara sig kampklar igen og mente samtidig, at han stadig burde være førstemålmand.

- Jeg ser ikke nogen konkurrence om målmandsposten. Jeg har al mulig grund til at mene, at jeg er førstemålmand i FC København, sagde Kamil Grabara til Tipsbladet.

Jacob Neestrup, der lige er blevet ansat som ny cheftræner i FCK efter fyringen af Jess Thorup, nedtonede målmandskampen efter kampen mod AGF.

- Vi har to klassekeepere. Det ser jeg ikke som en udfordring. Jeg har ikke tænkt mig at være uden nogen af de to, siger Neestrup.

Træneren havde i sin debut som FCK-cheftræner valgt Ryan, også selv om det ikke behagede Grabara.

- Det er Kamil da formentlig ikke glad for. Eller det ved jeg, han ikke er, konstaterer Neestrup.

Men hvem er så førstemålmanden i FCK lige nu? Det vil den nye træner ikke udpensle.

- Jeg kommer slet ikke til at snakke om, hvem der er første- eller andenkeeper. Jeg kommer heller ikke til at snakke om, hvem der er førstevalg på backerne.

- Min holdning til det der med keeperen er, at det er lidt for beskyttet. Hvorfor skal man have at vide, om man er etter eller toer? Skal de ikke bare præstere, ligesom de andre spillere? Det tænker jeg, lyder det fra Neestrup.

Grabara skal have lov til at ytre sig en smule bramfrit, for det er den type, han er, forklarer Neestrup.

- Jeg synes ikke, det er larm. Hvis jeg går hen til Kamil og fortæller, at han ikke må sige, at han ser sig selv som klar førstekeeper, så fjerner jeg jo alt det, der gør Kamil så stærk.

- Det er klart, at alt er til en vis grænse. Men hvis ikke jeg kan tåle det der, så skal jeg netop ikke være træner i den her fodboldklub, påpeger Neestrup.

Ryan blev også spurgt til målmandsduellen og Grabaras mening om konkurrencen.

- Han har ret til at have sin mening. Alt, jeg ved, er, at ingen er berettiget til at spille. Den bedste mand spiller. Jeg kan kun kontrollere, hvad jeg gør ude på banen og gøre det bedste, jeg kan, siger Ryan.

Australieren giver Grabara ret i det faktum, at FCK har lukket mange mål ind, mens polakken har siddet ude.

- Det er rigtigt, at vi har lukket mange mål ind, og det er ikke ideelt. Min erfaring siger mig, at det aldrig er én mands skyld, når der går mål ind.

- Jeg kan se mig selv i spejlet vel vidende, at jeg har forsøgt at gøre alt, hvad jeg kan, for at bidrage til holdet. Det vil ikke ændre sig. Jeg fokuserer på det, jeg kan kontrollere, siger Ryan.

/ritzau/