Video : Tipsbladet
Europa League

Før Sturm Graz: Capellas udsender klar advarsel

FC Midtjylland-cheftræner Albert Capellas har en tydelig forventning til, hvad der skal til torsdag aften i Europa League.

FC Midtjylland er i den situation, at de inden sidste spillerunde i Europa League-gruppespillet kan ende på både første- og sidstepladsen. Det står også klart, at de med en sejr over Sturm Graz torsdag aften er sikre på at gå videre.

Kampen kommer desuden lige efter nederlaget mandag til OB, hvor indsatsen ikke var der i hele kampen. Netop dét er da også et klart krav fra FCM-cheftræner Albert Capellas, fortæller han ifølge klubbens hjemmeside til onsdagens pressemøde forud for Graz-kampen.

- Jeg forventer, at vi starter med en masse energi. I morgen handler det om at være der, eller ikke være der. Vi kan ikke nøjes med at spille for fuld energi i 45 minutter, siger han og fortsætter:

- Godt nok har de sidste to måneder været fyldt med kampe, som alle har krævet hundrede procents koncentration, men hvis vi vil gå videre i morgen, skal vi spille 90 minutter plus tillægstid, hvor vi leverer alt, hvad vi kan. Der er ingen undskyldninger, lyder det fra Capellas.

Mange vil nok mene, at man med 26 kampe i foråret, som FCM allerede har spillet, så er det forståeligt, at man ikke har den store energi tilbage. Men det vil han altså ikke høre tale om.

- Det er fantastisk at være i Europa, og for os skal det være normalt at spille europæisk fodbold. Derfor vil det aldrig være en undskyldning, at vi skal spille to turneringer på samme tid. Vi skal kunne håndtere det som klub, trup og stab, og ambitionen er, at vi også er en del af en europæisk turnering efter nytår, fastslår catalaneren.

En af de første kampe med Capellas ved roret var i udekampen mod Sturm Graz, som østrigerne vandt med 1-0. Den kamp husker han godt, og han peger på, at det er et hold, som er svære at skabe chancer mod, og som er stærke til at vinde andenbolde.

De seneste resultater i FC Midtjylland har desuden fået tvivlen til at gro om et mesterskab i denne sæson. Læs mere om det her.