Video : Tipsbladet
Landshold

Peter Møller erkender: Det var en kæmpe fejl af os

DBU skulle have inviteret de danske landsholdsspilleres koner, kærester og familier med til Qatar. Det fastslår DBU's fodbolddirektør Peter Møller her et par måneder senere.

Man siger, at bag enhver succesfuld mand står der en stærk kvinde, men de danske landsholdsspillere var overladt til dem selv helt uden kvindeligt selskab under VM i Qatar, og det kan meget vel være én af forklaringerne på fiaskoen.

Det fastslår DBU's fodbolddirektør Peter Møller i et interview med B.T.

Grundet omstændighederne i Qatar valgte DBU - mod sædvane - ikke at arrangere en tur for spillernes koner, kærester og familier, og det var "en kæmpe fejl", lyder det fra DBU-bossen.

- 21 timer i døgnet var vi jo på et hotel i ude i ørkenen. Du kunne ikke gå udenfor, for der var forholdsvis varmt om formiddagen og om eftermiddagen. Det er bare den virkelighed, vi levede i i Doha. Det var ligesom at være i en coronaboble. 21 timer i døgnet på et hotellet – afbrudt af en daglig træning.

- De eneste andre mennesker, vi mødte, var jer journalister, og I spurgte bare om, hvorfor vi var dernede. Jeg tror faktisk, at man bliver påvirket af det. Og det er jo så vores opgave at sørge for, at det ikke sker igen, siger Peter Møller til B.T.

Landsholdsspillernes koner og kærester kunne sagtens rejse til Qatar på eget initiativ, men altså uden hjælp fra DBU, der ikke arrangerede en rejse.

Danmark røg som bekendt ud af VM efter det indledende gruppespil.