Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: SIF har fået enestående mulighed

De sidste transfervinduer er nu enten lukket eller ved at gøre det. Tipsbladet ser på de opdaterede spillerbudgetter i Superligaen i 2022/23, her med fokus på Silkeborg IF, der ligger bedre end i mange år.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Her ser vi nærmere på Silkeborg IF, der har kæmpet sig vej fra risikoen for at hænge fast i 1. Division til at være et af Superligaens hotte mandskaber, selvom man lige nøjagtig gik glip af Top 6-slutspillet dette forår.

Så mange millioner bruger OB i spillerbudgettet.

Silkeborg IF
Spillerbudget foråret 2023 (opdateret): 28 millioner kroner
Tipsbladets bud på spillerbudget i efteråret 2022: 27 millioner kroner

Trend: SIF vokser og er på vej tilbage til den økonomiske middelklasse efter 20 år som underdog.

Sportsdirektør: Jesper Stüker

Forbrug på ungdomsarbejdet: Beskedent
Silkeborg er i færd med at investere mere i ungdomsarbejdet og har i mange år haft et akademi, hvor spillerne bor ved træningsanlægget.
Men finansielt er man overhovedet ikke i nærheden af de klubber, man har spillet lige op med eller overgået de seneste år i Superligaen.
SIF har haft en flot evne til at uddanne spillere, der siden er blevet nogle af Danmarks største fodboldnavne, men man har ikke den økonomiske styrke til at måle sig med konkurrenterne og kommer derfor fortsat til at supplere førsteholdet med unge seniorspillere fra andre klubber, i stedet for at klubbens egen ungdomsafdeling fylder alle ledige pladser.

Hvor er de på vej hen:
Vi forventer, at det betyder et større spillerbudget i næste sæson, samtidig med at klubben holder kursen.

Silkeborg vil forsøge at gøre sig til så sikkert et Superliga-hold som muligt, så man sæson efter sæson står godt rustet i duellerne med to oprykkere og jævnligt kvalificerer sig til Top 6.

Forventet budget i næste sæson: 30 millioner kroner
Med et vildt rekordoverskud over 80 millioner kroner takket være salgene af Nicolai Vallys og Rasmus Carstensen samt turen i Conference League står SIF stærkere, end klubben har gjort siden mesterskabet og pokaltitlen for en generation siden.

Analyse
Silkeborg IF er gået fra at være udskældt, ikke mindst i Tipsbladet, elevatorhold, til at man nu har været en af de store succeshistorier i to år i Superligaen.

Som i Viborg er udfordringen at blive ved, og det forventer vi, at SIF gør med flere penge til indkøb og løn, uden at man forlader konceptet med at hente undervurderede og oversete spillere.

Måske vil man også række ud efter enkelte udlændinge igen, selvom det har været en disciplin, klubben har fejlet i i mange år.

Den store, svære øvelse er at skrue op for budgettet, at holde kursen, filosoffen og strategien intakt, samtidig med at man tilpasser sig til de nye muligheder og forventninger.

Silkeborgs stærke fundament og gruppe af ledere omkring det sportslige arbejde og på ledelsesgangen giver grund til at tro på, at den svære mission vil lykkes.

Silkeborg har fået en enestående, gylden mulighed efter de stærke sæsoner under Kent Nielsen, og den mulighed for at forankre sig som Superliga-klub skal udnyttes nu, for konkurrencen bliver næppe mildere i de kommende sæsoner.

FCM kan blive Danmarks rigeste klub - læs mere om spillerbudgettet her.