Video : Tipsbladet
Landshold

Uenig i Parken-kritik: Banen ser god ud

Finlands landstræner, Markku Kanerva, mener, at det er naturligt, at græstæppet i Parken er medtaget.

Finland er tvunget til at spille på et græstæppe, der rent visuelt ikke fremstår optimalt, når landsholdet torsdag åbner EM-kvalifikationen mod Danmark i Parken.

Efter en totalrenovering over vinteren har græsset ikke groet tilstrækkeligt, og det har efterladt banen i en dårlig tilstand.

Finlands landstræner, Markku Kanerva, mener dog ikke, at de finske spillere har noget at brokke sig over.

- Jeg synes, banen ser god ud. Vi må se, hvad vi får ud af det, når vi har trænet på den. Vi vil selvfølgelig gerne spille på en perfekt bane, men det er ret naturligt, at banen er medtaget, når det er vinter, siger Markku Kanerva.

Finland anser Danmark som favorit i torsdagens kamp, men udeholdet tror på egne evner og vil give Kasper Hjulmands tropper kamp til stregen.

- Vi ved, at vi er underdogs i kampen, men vi er gode til at få det bedste ud af holdet, og vi tror på os selv, siger anfører Lukas Hradecky.

Landstræner Markku Kanerva er noget mere skeptisk.

- Hvis jeg blev tilbudt et uafgjort resultat inden kampen, ville jeg ikke sige nej, men jeg ved ikke, hvad spillerne tænker om det, siger Markku Kanerva.

Han mener, at finnerne skal være skarpe foran mål og udnytte de chancer, der muligvis dukker op.

- Hvis vi spiller godt og er gode til at skabe chancer, ville jeg ikke blive glad for uafgjort. Forhåbentlig får vi det resultat, vi fortjener, siger landstræneren.

På trods af Danmarks skuffende VM-exit i Qatar sidste år mener Markku Kanerva, at det danske landshold stadig besidder et højt niveau.

- Jeg mener ikke, at Danmark præsterede lige så langt under niveau, som mange måske mener. Vi skal huske, at holdet var i semifinalen ved seneste EM, og jeg tror, at holdet er ivrig efter at få en god start på kvalifikationen.

Finnerne deltog ikke ved VM i Qatar og har en beskeden placering som nummer 56 på verdensranglisten, hvor Danmark er nummer 18.

Opgøret mellem Danmark og Finland begynder torsdag klokken 20.45.

/ritzau/