Video : Tipsbladet
Superliga

Hjulmand hylder Højlund: Det er utroligt dejligt

En farlig angriber og en stærk moral i modgang banede vej for sejren over Finland, mener Kasper Hjulmand.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand tager ud over de tre point to positive ting med fra torsdagens 3-1-sejr over Finland i EM-kvalifikationen.

Landstræneren fik på nærmeste hold set beviser for, at hattrickhelten Rasmus Højlund har højt internationalt niveau, og landstræneren så også, at det danske kollektiv var i stand til at tackle modgang på banen.

Det er tydeligt for Hjulmand, at Rasmus Højlund har løftet sit niveau, siden han senest var udtaget til landsholdet i september sidste år.

- Vi har mærket, at han er kommet ind i lejren på en anden måde end sidste gang. Han har arbejdet godt med sig selv. Han har også i træningerne vist en skærpet kvalitet i dele af sit spil, siger Hjulmand.

Højlund scorede til 1-0 i første halvleg, og han sikrede Danmark sejren med to sene mål i anden halvleg.

- Han var simpelthen så sulten efter at score mål. Det var en drengedrøm for ham at spille i Parken for Danmark og en endnu større drengedrøm at score mål. Det er utrolig dejligt at se en ung fyr brænde det af.

- Ikke nok med at han scorede mål, men han deltog også i det defensive arbejde og gjorde et godt stykke arbejde for holdet.

- Det er vigtigt, at han beholder den perfekte balance mellem ungdommens mod, selvtillid og tro på sig selv og den ekstreme ydmyghed og det hårde arbejde, der skal til for at præstere i en fodboldkamp, siger Kasper Hjulmand.

Inden Rasmus Højlund med sine sidste to mål for alvor stemplede ind som nationalhelt, udlignede Finland til 1-1 ud af det blå.

Kasper Hjulmand frygtede, at hans hold måske ville vise VM-tendenser og falde sammen i modgang, men landstræneren kunne til sin store glæde se en trodsreaktion i stedet.

- Vi kunne godt føle efter 1-1-målet, at der kom en stemning af nervøsitet, og at nu skulle vi i gang igen. Men spillerne løftede sig, der var noget fandenivoldskhed og vilje, der trådte frem.

- Det er en kæmpe forløsning for os af alle mulige årsager, at vi vandt kampen, og den ikke endte 1-1. Spillerne trådte virkelig i karakter.

- Sidste gang vi spillede med modgang mod Australien, fes det hele ud. Det måtte ikke ske igen. Derfor var det vigtigt for vores moral, og for at vi kunne kende os selv.

- Vi skal rejse os, når vi møder modstand, vi skal vise, hvad vi er lavet af. Det gjorde vi, og spillerne har stor ære af, at de trådte op, da det gjaldt, siger landstræneren.

Danmarks næste opgave i EM-kvalifikationen er på søndag i Kasakhstan.

/ritzau/