Video : Tipsbladet
Premier League

Blodrøde tal: PL-storklub med milliardunderskud

Sanktionerne mod den tidligere ejer er ifølge Chelsea hovedårsagen til stort økonomisk underskud.

Chelsea kom ud af sæsonen 2021/22 med et dundrende underskud.

Premier League-klubben har mandag delt regnskabet for perioden på sin hjemmeside, og det viser et minus på 121,3 millioner pund. Det svarer til lidt over en milliard kroner.

Ifølge Chelsea skal underskuddet først og fremmest tilskrives de sanktioner, som blev rettet mod klubben, mens russiske Roman Abramovich var ejer.

Abramovich kom på Storbritanniens sanktionsliste efter Ruslands invasion af Ukraine sidste år. I marts 2022 satte han klubben til salg, og frem til overtagelsen i slutningen af maj måtte Chelsea ikke sælge billetter eller merchandise.

Restriktionerne forhindrede også Chelsea i at skrive kontrakter med spillere og sponsorer, og det skabte ekstra store udgifter i perioden, hvor klubben blev drevet på en særlig licens.

Chelsea forventer, at det også vil kunne aflæses i økonomien i de kommende år.

30. maj sidste år offentliggjorde Chelsea et salg til det amerikanske Clearlake Capital-konsortium med Todd Boehly i spidsen. Herfra blev restriktionerne ophævet.

Økonomien så ikke ud til at halte betydeligt i januars transfervindue. Her brugte Chelsea omkring 2,4 milliarder kroner på spillere, hvilket var mere end alle klubber i Serie A, La Liga, Bundesligaen og den franske Ligue 1 tilsammen.

London-klubben hentede blandt andre ukrainske Mykhailo Mudryk og argentineren Enzo Fernandez.

/ritzau/