Video : Tipsbladet
Landshold

Pjattet med Højlund: En kæmpestjerne i udvikling

Thomas Gravesen er helt pjattet med Danmarks nye målmaskine.

Der hænger fortsat mørke skyer over landsholdet efter søndagens chokerende 2-3-nederlag i Kasakhstan. 

Men hvis vi skal finde noget at smile over, når det kommer til Kasper Hjulmands mandskab, må det være Rasmus Højlund. 

Den unge Atalanta-angriber har nemlig været fremragende i denne landsholdssamling med hele fem mål mod Finland og Kasakhstan. 

Folk var så meget oppe og køre over den tidligere FC København-spiller efter hattricket mod Finland i Parken torsdag aften, at han blev sammenlignet med Preben Elkjær. 

Og nu gælder det om at give Rasmus Højlund en masse støtte. Sådan lyder det fra Thomas Gravesen i et interview med Tipsbladet. 

- Han skal have alt den opbakning, som han kan få. Jeg har altid sagt, at det vigtigste på et fodboldhold er en angriber, der laver kasser, siger den tidligere midtbanestjerne og fortsætter: 

- Han er virkelig en angriber efter min smag. Han har den der indstilling, at han nok skal få bolden ind. Også hvis det betyder, at han skal kaste sig gennem en mand og heade benet af. Det stråler ud af ham, at han vil det her. 

Rasmus Højlund var helt oppe og ringe efter fiaskoen i Kasakhstan søndag eftermiddag. 

Den 20-årige frontløber var så frustreret, at det var en god beslutning af Simon Kjær, da kaptajnen trak Rasmus Højlund væk fra et interview med TV 2

Nu er der lidt under tre måneder, til landsholdet skal samles igen for at spille to kampe i EM-kvalifikationen mod Nordirland og Slovenien. 

Og her mener Thomas Gravesen, at holdkammeraterne skal sørge for en ting, når det kommer til Atalanta-stjernen. 

- Han har en fed, fed udstråling. Det er virkelig noget, der rykker. Det er rigtig dejligt, at vi har en kæmpestjerne i udvikling. 

- Han går forrest, når det kommer til indstilling og mentalitet. Nu skal de andre sørge for, at der kommer de rigtige afleveringer og bolde til ham, siger den 47-årige fodboldekspert som det sidste. 

Tipsbladet talte ligeledes med Thomas Gravesen om kampen i Kasakhstan. Læs hele den historie lige HER