Video : Tipsbladet
Superliga

FCK i back-krise: Neestrup åbner for stor ændring

FC København er hårdt ramt af karantæner og skader forud for søndagens topbrag mod FC Nordsjælland. Jacob Neestrup vil derfor ikke afvise, at et tremandsforsvar kan blive en mulighed.

Det var tre point, der kom med en dyr pris, da FC København slog Viborg med 2-1 i sidste runde af Superligaens grundspil. 

Både Elias Jelert og Kevin Diks fik således raget karantæneudløsende advarsler til sig, og sammenholdt med Christian Sørensens skade har det resulteret i nogle store spørgsmålstegn forud for søndagens topbrag mod FC Nordsjælland. 

Christian Sørensen er dog tilbage på træningsbanen, og Jacob Neestrup er optimistisk i forhold til at have venstrebacken tilbage i weekenden. 

- Christian Sørensen træner godt med, så det ser godt ud, lyder det fra Jacob Neestrup efter onsdagens regnfyldte træning. 

Der er da heller ikke et oplagt alternativ, hvis den tidligere Viborg-profil ikke når at blive helt klar, erkender Neestrup. 

- Så skal vi opfinde noget, haha. Det er jo sådan, det er. Det må vi se på, men vi håber, at Christian er klar. Jeg vil ikke stå og røbe, hvad plan C, D og E er. Vi håber, at Christian er klar, og så har vi selvfølgelig nogle tanker om, hvad vi gør, hvis vi må undvære tre ud af fire backer.

Er det en mulighed at spille med et tremandsforsvar?

- Det har vi gjort med succes tidligere i sæsonen mod Manchester City i Parken, og uden succes mod Brøndby i en halvleg på udebane, hvor det ikke så særligt godt ud. Men det er en mulighed, siger Jacob Neestrup. 

FC København har efter Viborg-kampen fået en regning på 50.000 kroner, fordi klubben appellerede karantænerne til Jelert og Diks og blev afvist af Divisionsforeningen. Jacob Neestrup vil dog ikke lade sig frustrere over, at han nu mangler to backer til en topkamp. 

- Karantæner er en del af det at spille fodbold, så det piber vi ikke over. Vi appellerede de to cases, fordi vi vurderede, at vi havde en sag. Der er så andre, der har set anderledes på det, og det er sådan, det er. Så det bruger vi ikke mere tid på, siger Jacob Neestrup.

De mange problemer i defensiven betyder, at Peter Ankersen formentlig får en sjælden chance, og Jacob Neestrup forventer en god præstation fra den tidligere landsholdsspiller. 

- Peter er jo en rutineret spiller, som har spillet rigtig mange gode kampe for FC København over mange sæsoner. Det er en spiller med meget stor rutine og med meget stor sult. Så jeg glæder mig til at se Ankersen spille, siger Neestrup. 

- Jeg har oplevet Ankersen som top-professionel, og når du er det og er sulten - og når du i øvrigt holder af den klub, du spiller for - så er det selvfølgelig skuffende, at han ikke har fået flere muligheder for at vise sig godt frem. Men 'Pete' har været en holdspiller og en klubmand hele vejen igennem i den her periode, jeg har haft som cheftræner. Så jeg har ikke noget at udsætte på ham overhovedet. 

Er Andreas Cornelius i spil til søndagens kamp?

- Jeg kommer med en samlet update på de skader, der har været, for det er mange. Med Diogos fod og med Falk, som vi også meldte ud. De sidste landsholdsspillere er kommet hjem i dag (onsdag, red.). Vi vil gerne vente til sidst på ugen, så vi kan melde så konkret og korrekt ud som overhovedet muligt, siger Jacob Neestrup. 

Udover Andreas Cornelius, Diogo Goncalves og Rasmus Falk kan Jordan Larsson potentielt også være tvivlsom til topbraget mod FC Nordsjælland. Larsson udgik i hvert fald fra onsdagens træning, hvor svenskeren tog sig til baglåret. Læs mere om det her.