Video : Tipsbladet
Superliga

- Vi blev dømt ude af mange sidste år

FC Nordsjællands Oliver Villadsen er dybt skuffet efter 1-5-nedturen mod Brøndby IF men hæfter sig ved fremgangen for klubben trods mandagens store skuffelse.

På få minutter blev det danske mesterskab til FC København beseglet, da kampen i Viborg efter 11 minutters tillægstid blev fløjtet af, sådan cirka samtidig med at Brøndby IF var kommet foran 1-0 på hjemmebane ved Ohi Omoijuanfo.

Det blev begyndelsen på en gennemført forfærdelig kamp for FC Nordsjælland, der tabte 1-5 efter et hattrick af Mathias Kvistgaarden og så et skrub-hjem-mål af purunge Oscar Schwartau.

Mens Brøndby-spillerne og ikke mindst målscorerne lod sig hylde, takkede slukørede FCN-spillere og fans hinanden for en sæson, der ender med sølv til FCN uanset resultatet i sidste kamp mod Viborg, der kæmper for bronze.

FC Nordsjællands Oliver Villadsen i den for FC Nordsjælland dybt skuffende forestilling, der altså sendte guldet til et FC København på vej hjem fra Viborg i spillerbussen.

- Vi er lige nu et hold, der er rigtig, rigtig, rigtig skuffede. Vi troede alle sammen på det, også før kampen, og vi også på det under. Men desværre nøjes vi med sølv. Det er ærgerligt lige nu, siger Oliver Villadsen, der ikke rigtig havde nogen forklaring på den dårlige start.

- Jeg ved ikke helt, hvordan det sker. Det er fodbold, og det går hurtigt. Det er små marginaler, så vi pludselig er bagud med 2-0. Jeg synes ikke, at det er noget, der har lignet os i løbet af denne sæson, siger Oliver Villadsen.

Det ender altså med en andenplads efter et forår, hvor FC Nordsjælland lige nu har hentet 12 point mindre på FC København i de 14 kampe, ligesom FC København også slog FC Nordsjælland ud i pokalsemifinalen over to kampe.

FCK må altså siges at have været markant bedre end FC Nordsjælland her i foråret, men overordnet vil Oliver Villadsen ikke høre tale om hverken et mistet guld, den eventuelle effekt af trænerskiftet i vinterpausen fra Flemming Pedersen til Johannes Hoff Thorup.

- Vi er en flok vindere. Der er ikke nogen, der går ind til en kamp og bare giver op.

- I i pressen vil nok mene, at vi har smidt et guld væk, men for os er det også at komme ud med det budskab, at vi blev dømt ude af mange sidste år, men nu ender vi med at spille europæiske kampe, siger Oliver Villadsen.

- Det er sjovt at have oplevet begge dele. Sidste sæson var det sidste halve år ren overlevelse, og det var vanvittigt. I år har det været et positivt pres, og det er vildt nok, at fodbold kan ændre sig så meget på et år. Det er nok også det smukke ved det,

FC Nordsjælland står til at træde ind i tredje runde af Conference League-kvalifikationen, der begynder i slutningen af juli måned.

Den afsluttende runde i medaljeslutspillet spilles søndag klokken 17, hvor Viborg FF er gæster i Farum, mens FC København har Randers hjemme og AGF får besøg af Brøndby.

Læs også vores vurdering af FC Københavns mesterskaber og udsigter lige her.