Schöne og Dolberg slog Jørgensen i De Klassieker
Benelux

Det blev til en 3-0-sejr til Ajax i det store hollandske lokalopgør mod Feyenoord søndag eftermiddag.

Der var tre danskere med fra start, da Ajax Amsterdam og Feyenoord stødte sammen i det store hollandske derby, der går under navnet De Klassieker. Her var det med to for Ajax i form af Kasper Dolberg og Lasse Schöne, mens Nicolai Jørgensen startede inde for Feyenoord.

Her blev det til en klar 3-0-sejr til Ajax, i et opgør, hvor alle tre danskere også blev skiftet ud. Forinden havde Ajax dog klaret at komme foran med 2-0 inden pausen efter et selvmål af Bijlow, hvorefter Ziyech scorede til 2-0 efter oplæg af Lasse Schöne.

I pausen blev Schöne skiftet ud og efter lidt mere end en times spil var det Dolbergs tur til at tage plads på bænken, men det stoppede ikke Ajax. Med ti minutter tilbage af kampen lukkede Tadic kampen med et mål til 3-0.

Derefter blev det heller ikke til mere spilletid for Nicolai Jørgensen.

Sejren betyder, at Ajax nu er på andenpladsen i Æresdivisionen med fem point op til PSV Eindhoven. Feyenoord er én placering længere nede i rækken, men de har ni hele ti point op til PSV.

Næste opgave for Ajax er mod Willem II, mens Feyenoord skal møde Venlo i næste spillerunde.