2017-04-20 09:18
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Den danske angriber kan meget vel være tilbage på bænken, når Ajax torsdag aften skal forsvare en 2-0 føring i en udekamp mod Schalke 04.

Kasper Dolberg sad ude i en måned med en skade, men den 19-årige danske angriber var i weekend tilbage i startopstillingen for Ajax, og han både scorede og assisterede i 5-1 sejren over Heerenveen.

Men det lader til, at den danske angriber sandsynligvis må tage plads på bænken, når Ajax møder Schalke 04 i Europa League-kvartfinalen torsdag aften, hvor klubben på udebane skal forsvare en føring på 2-0 fra første opgør i Amsterdam.

Forklaringen er dels, at Kasper Dolberg spillede alle 90 minutter af opgøret mod Heerenveen, fordi andre spillere havde småproblemer og blev udskiftet, og dels, at Bertrand Traoré har leveret gode præstationer som forreste angriber for Ajax, selv om han ikke har været nær så træfsikker som Kasper Dolberg.

Derfor får Bertrand Traoré formentlig pladsen i front i stedet for Dolberg, når den hollandske klub torsdag møder Schalke 04. Ifølge det hollandske medie Algemeen Dagblad kommer Ajax til at spille med Amin Younes, Bertrand Traoré og Justin Kluivert i front mod Schalke 04.

- Hvem skal spille? Jeg skal have briefet mine spillere først, så det kommer jeg ikke til at sige. Jeg ved, hvad vi kommer til at gøre, men startopstillingen skal først fortælles til spillerne, sagde Peter Bosz onsdag aften på et pressemøde.

Han forklarede, at han gerne havde udskiftet Kasper Dolberg i opgøret mod Heerenveen.

- Det var ikke planen (at han skulle spille fuld tid, red.), men Nick Viergever og Davy Klaassen havde problemer. Derfor var det vigtigt at skifte dem. Kasper havde det fint, men vi brugte ham mere, end vi ønskede, sagde Peter Bosz.

Uden at bekræfte, at Bertrand Traoré sender Kasper Dolberg på bænken, kunne Peter Bosz fortælle lidt interessant, der bestemt indikerer, at der sker.

- Han (Traoré, red.) kan spille både som forreste angriber og som kant. Men som forreste angriber har han gjort det bedst for Ajax, sagde Peter Bosz.

Hvis Ajax går videre, kommer det hollandske mandskab til at møde en af vinderne fra de tre andre kvartfinaler. De er: Manchester United-Anderlecht, Besiktas-Lyon og Genk-Celta Vigo.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?