• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Delaney er en leder på Dortmund-holdet: Som at gå tur med 10 unge hunde

Den tyske klub Borussia Dortmund har mange unge spillere i hele klubben og på førsteholdet, og Thomas Delaney skal blandt andet være med til at sikre, at de retter ind.

Af Kenneth Jensen

Han er rutineret og dansk landsholdsspiller, men i weekenden skal Thomas Delaney fra Borussia Dortmund prøve noget, han ikke tidligere har prøvet.

Her står den tidligere FC København- og Werder Bremen-spiller over for Schalke 04 i Ruhrderbyet. Schalke mod Dortmund i Gelsenkirchen.

Det tager kun lidt mere end en halv time at køre fra den ene til den anden by, og der bliver ofte gået til stålet i kampen mellem de to mandskaber. Selv om Delaney ikke tidligere har spillet i et Ruhr-derby, er intensiteten i et derby alligevel noget, han kender alt til fra sin tid i FCK, hvor han har spillet mod Brøndby.

- Jeg elsker sådan nogle kampe. Jeg glæder mig, og jeg forventer lidenskab, mere hjerte og flere følelser, siger danskeren til Kicker om opgøret og forklarer:

- Det er en af de største kampe i Europa. Selv hvis Schalke spillede i den næstbedste række, ville det være en hård kamp.

- Vi tager til Schalke for at vinde - jeg forventer ingen køn kamp. De kommer til at komme med fuld kraft og vil vinde alle dueller.

Thomas Delaney er som bygget til derby-kampe. Et af kritikpunkterne omkring Delaney er, at han kan være for langsom på bolden. Til gengæld er han en stor kriger, der aldrig trækker sig fra en nærkamp og går forrest. En af den slags spillere, man kan læne sig op ad. Stole på. Og lade sig inspirere af.

Den erfaring og lederevne skal han også dagligt bruge i Borussia Dortmund, hvor mange unge talenter popper op og løbende viser sig frem. Senest 18-årige Jadon Sancho og 20-årige Jacob Bruun Larsen.

- Nogle gange er det som at gå tur med 10 unge hunde, siger den danske landsholdsspiller, der ikke kan holde grinet tilbage.

Thomas Delaney, 27 år, har spillet 11 af 13 kampe i Bundesligaen.

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - OB

Direkte bronzekamp i Esbjerg, hvor OB er på jagt efter den første sejr i mesterskabsspillet.

Mere Superliga

Fokus