• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Andreas Arp

Leipzig holder liv i tysk titelkamp efter storsejr over Schalke

Foto: Getty Images

Yussuf Poulsen startede ude, men kom på banen, da RB Leipzig lørdag besejrede Schalke 04 med imponerende 5-0. Klubben fastholder dermed presset på Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Af Andreas Arp

RB Leipzig leverede en stærk præstation i midtugens Champions League-brag mod Tottenham, og lørdag skulle Julian Nagelsmanns tropper så på ny levere en god præstation, da de mødte en - på papiret - stærk modstander i Schalke 04 på udebane.

Med sejre til både Bayern München og Borussia Dortmund tidligere i spillerrunden var der også behov for tre point for at følge med i kampen om det tyske mesterskab - hvilket gæsterne fra Leipzig da også fik tilegnet sig på ganske overbevisende manér.

Allerede i kampens første spilminut bragte østrigske Marcel Sabitzer gæsterne i front med sin scoring til 1-0, som hjemmeholdet fra Schalke efterfølgende ikke formåede at udligne.

Umiddelbart efter pausen kom danske Yussuf Poulsen på banen, og det satte gang i en stærk 2. halvleg for gæsterne fra Leipzig.

Først fordoblede Timo Werner føringen, inden Marcel Halstenberg gjorde det til 3-0, og i slutminutterne satte City-lejesvenden Angeliño og senere Emil Forsberg så de sidste søm i kisten med deres scoringer til henholdsvis 4-0 og 5-0.

Den 22-årige franske offensivsspiller Christopher Nkunku leverede i øvrigt assists til alle de fire scoringer i anden halvleg.

Med den overbevisende sejr generobrer RB Leipzig andenpladsen i Bundesligaen fra Borussia Dortmund, der tidligere på dagen besejrede Werder Bremen. Klubben har dermed også stadig kun ét enkelt point op til Bayern München på førstepladsen.

Schalke 04 bevarer på trods af nederlaget 6. pladsen i tabellen.

Superliga

Optakt: SønderjyskE - OB

SønderjyskE's pokalvindere kan ikke fejre onsdagens triumf ret længe. Lørdag aften venter en vigtig kamp mod OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.