• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Trods slemt drop: Hertha fik point mod RB Leipzig

Foto: Getty Images

Det endte med en pointdeling, da RB Leipzig og Hertha tørnede sammen onsdag aften.

Af Victor Risager

Hertha BSC fik en forrygende genstart på Bundesligaen med en flot sejr over Hoffenheim og derbysejr over rivalerne Union Berlin, men onsdag aften smed de for første gang siden genstarten point, da de gæstede RB Leipzig.

Efter ni minutter var det gæsterne fra Berlin, der bragte sig foran og kunne juble. Ved et hjørnespark stod Marko Grujic helt fri i feltet, og Hertha-midtbanespilleren kunne flugte bolden hårdt i kassen fra tæt hold.

Et kvarter efter blev der til gengæld bragt balance i regnskabet. Leipzig-backen Lukas Klostermann kom først på bolden ved et hjørnespark og headede udligningen i mål.

Midtvejs i anden halvleg blev RB Leipzig reduceret til ti mand, da Marcel Halstenberg modtog sit andet gule kort og blev udvist værterne igen. Til trods for det kom Leipzig dog foran umiddelbart efter. Patrik Schick modtog bolden på kanten af feltet, hvor han sparkede bolden mod mål og som følge af et stort drop af Herthas keeper, Rune Almenning Jarstein, havnede bolden i kassen.

Scoringen var imidlertid ikke nok til at sikre sejren. I slutminutterne tilkæmpede Hertha BSC sig et straffespark, som polske Krzysztof Piatek sendte i mål.

Det sluttede i en pointdeling, og dermed misser RB Leipzig en mulighed for at overtage andenpladsen. Efter Dortmunds nederlag til Bayern München tirsdag kunne RB Leipzig rykke op som nummer to i Bundesligaen med en sejr. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.