En-øjet Firmino sikrede Liverpoolsejr i overtiden

En øjenskade havde sendt Firmino på bænken i Champions League-opgøret mod PSG. Men brasilianeren fik alligevel en nøglerolle.

Liverpool tog tirsdag aften imod PSG i et vaskeægte brag af en kamp i Champions League-gruppespillet.

I løbet af kampens første minut havde PSG haft bolden i Liverpoolfeltet tre gange. Men hjemmeholdet fik hurtigt overtaget og de næste fem minutter var et regulært stormløb mod gæsternes mål, hvilket blandt andet gav fire hjørnespark til Liverpool på fem minutter. Det resulterede ikke i scoringer, men tempoet var sat fra start, og det var højt.

Efter et kvarters massivt Liverpoolpres kom PSG frem til en regulær skudchance, da Neymar kom igennem forsvaret og skød lige på Allison i målet. Selvom returen endte hos Cavani, så kunne heller ikke han passere Liverpoolkeeperen.

Efter en halv times spil gav Liverpools pres endelig pote. Robinson klaskede et indlæg ind fra venstrekanten og inde i det lille felt dukkede Daniel Sturridge op og headede den i mål. Sturridge havde fået chancen fra start i stedet for Firmino, der stadig havde lidt ondt efter at have fået en finger i øjet i weekendens kamp mod Tottenham.

Fem minutter senere kom Wijnaldum fri i PSG-feltet, men inden han fik set sig om, nedlagde Juan Bernat ham, og dommeren dømte straffe. Det tog Milner sig af, og han sparkede sikkert bolden fladt til højre. 2-0 til Liverpool efter 35 minutter spil.

PSG svarede dog hurtigt igen. Efter 39 minutter endte et indlæg efter lidt tilfældigheder hos Thomas Meunier, der iskoldt sparkede bolden ind bag Allison.

De to hold gik derfor til pause med stillingen 2-1.

Det var også Liverpool, der kom bedst ud til anden halvleg. Hjemmeholdet sad på spillet, mens PSG havde enkelte kontrastød, der dog ikke blev spor farlige.

Efter 57 minutter spil blev det kontroversielt. Sturridge og PSG-keeper Areola stødte sammen inde i det lille målfelt i en kamp om bolden. Areola slog sig i sammenstødet, men bolden trillede videre til Salah, der puffede den i mål.

Efter flere sekunders jubel fløjtede dommeren og annullerede målet og dømte frispark til PSG-keeperen. Til stor utilfredshed hos hjemmeholdets tilskuere.

Det var tilsyneladende mållinjedommeren, der havde set situationen tæt på og efter lidt betænkningstid vurderet, at der skulle være frispark til Areola.

Minuttet efter var Sturridge tæt på igen, da han fik hovedet på et indlæg fra højrekanten. Angriberen fik dog ikke nok fart i hovedstødet, som Areola nemt kunne gribe.

Efter 82 minutter var det PSG, der slog til - stik imod spil og chancer. Neymar og Mbappe kombinerede sig igennem Liverpoolforsvaret i et kontrastød, og franskmanden klaskede bolden ind bag Alisson til 2-2.

Liverpool fortsatte det tunge pres efter PSG-scoringen, og et minut inde i overtiden lykkedes det. Indskiftede Roberto Firmino tog et træk ind i banen ude fra venstre side og lavede en skudfinte, så han i stedet kunne sparke på mål med højrefoden. Han satte en hård inderside på bolden, er røg direkte i modsatte side af målet.

Brasilianeren fejrede i øvrigt scoringen ved at holde sig for det øje, der i princippet holdt ham ude af startopstillingen.

Kampen endte 3-2 efter en hæsblæsende slutning, og Liverpool tager et vigtigt skridt i den svære pulje med Napoli og Røde Stjerne som de andre to hold.