• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Røde Stjerne

Udgangspunktet er glimrende, og nu skal FC København gøre arbejdet færdigt på hjemmebane mod Røde Stjerne.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.00 
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Gediminas Mažeika, Litauen
På TV: 3+
Hashtag: #fckrst #cldk

Holdnyt:
FC København: 
Det er stadig umuligt at sætte en finger på FC Københavns resultater i denne sæson, og det gælder også efter 1-1 i Beograd mod Røde Stjerne i sidste uge. Jonas Winds iskolde straffespark sikrede de danske mestre et meget fint udgangspunkt før tirsdagens returkamp I Telia Parken.

Fredag varmede FCK op til den vigtige kamp mod Røde Stjerne med en hjemmekamp mod Lyngby Boldklub, og her tillod Ståle Solbakken sig at spare et par af nøglespillerne. Sten Grytebust, Dame N'Doye og Guillermo Varela var helt ude, mens Carlos Zeca startede på bænken. FCK vandt alligevel en sikker 2-0-sejr.

FC København vil med en sejr over Røde Stjerne sikre sig adgang til et europæisk gruppespil og dermed fortsætte den imponerende tradition. Så er spørgsmålet bare, om den står på Europa League eller Champions League. Den samlede vinder af tirsdagens kamp møder de schweiziske mestre fra Young Boys i playoff.

Andreas Bjelland er atter udenfor, og det samme gælder Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen og Stephan Andersen.

Røde Stjerne:
FC København overlevede den vanskelige kulisse i Beograd, og nu bør det være et langt mere overkommeligt Røde Stjerne-mandskab, der står over for de danske mestre. Serberne er noget mere spiselige på udebane, og det understreges også i den igangværende Champions League-kvalifikation, hvor holdet blot har fået uafgjort i Litauen mod Suduva og tabt i Helsinki til HJK.

Derfor skal FCK dog ikke begynde at undervurdere Røde Stjerne, der er et sejrsvant mandskab og vinder rub og stub i den hjemlige liga. Fredag vandt de forsvarende mestre 2-0 over Mladost Lucani og fik dermed en god generalprøve til FCK-kampen. 

Røde Stjerne er svækkede i forhold til den første kamp. Målscorer Milan Pavkov måtte udgå i pausen mod FCK, og han er ikke blevet klar til returkampen. Serberne må også undvære sidste sæsons topscorer El Fardou Ben. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Røde Stjerne: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Papagiannopoulos, Nelsson, Oviedo - Biel, Stage, Zeca, Fischer - N'Doye, Wind

Røde Stjerne (4-2-3-1): Borjan - Gobeljic, Degenek, Milunovic, Rodic - Jovancic, Canas - Vukanovic, Marin, Ivancic - Boakye

Profilen:
Røde Stjernes cheftræner Vladen Milojevic udtalte efter den første kamp i Beograd, at han ikke har set så fysisk stærk en angriber som Dame N'Doye, siden Røde Stjerne mødte Olivier Giroud og Arsenal tilbage i 2017. Derfor vil serberne helt sikkert være parate til at slås med FCK-angriberen tirsdag aften, og han skal nok forberede sig på, at han vågner med nogle blå mærker onsdag morgen. 

Vidste du, at..:
Den litauske dommer Gediminas Mažeika har tre gange tidligere dømt danske hold i Europa. Tilbage i 2013 passede han fløjten, da Esbjerg fB overraskende besejrede belgiske Standard Liege med 2-1. Det var også ham, der var dommer, da Brøndby sidste år fik en røvfuld på 4-2 af KRC Genk, og da FC København tabte 0-1 på Wanda Metropolitano til Atletico Madrid. 

Dom:
Efter Brøndby og FC Midtjyllands nederlag i sidste uge, ser det (igen) ud til at være FC København, der skal tage dansk fodbold på sine skuldre i Europa, og det er med til at gøre tirsdagens opgør vigtig for både FCK og dansk fodbold i det hele taget.

FC København må være favoritter på hjemmebane, og det taler til FCK's fordel, at Røde Stjerne mangler to offensive profiler. Ståle Solbakken og co. har prøvet at stå i sådanne kampe mange gange før, og rutinen bliver også en faktor. Meget taler for et godt FCK-resultat, og sådan tror vi også, det ender. 

FC København vinder 2-0 og sikrer sig adgang til et europæisk gruppespil. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus