Vanvittigt drama: FCK er ude af Champions League-kvalifikationen efter maratonkamp

To mål i åbent spil, to røde kort og en straffesparkskonkurrence skulle der til, men det endte med en fuser i Parken, hvor over 30.000 tilskuere kunne se FCK ryge ud af Champions League-kvalifikationen.

FCK er ude af Champions League-kvalifikationen efter et samlet nederlag til Røde Stjerne fra Serbien. Danskerne og serberne skulle helt ud i yderste distance og en straffesparkskonkurrence for at afgøre tingene. Kampen endte 1-1 i ordinær spilletid.

Allerede efter 17 minutter chokerede Røde Stjerne et godt fyldt Parken med over 30.000 mennesker, da gæsternes Boakye slap fra Victor Nelsson på et flot Marko Marin-indlæg og lagde bolden i mål til 1-0 til Røde Stjerne.

Sådan så stillingen længe ud til at skulle stå ved pausen, men i den ordinære spilletids sidste minut var det så Dame N’Doyes tur til at dukke op på et indlæg fra Pierre Bengtsson og heade bolden i mål til 1-1.

Kort inde i anden halvleg fik FCK en håndstrakt serbisk arm, da Røde Stjernes Milunovic placerede en albue i ansigtet på N’Doye og blev vist sit andet gule kort i kampen. FCK pressede på i 35 minutters overtal, men kunne ikke passere Røde Stjerne-keeper Borjan, og så var det tid til forlænget spilletid.

Den bølgede frem og tilbage, og FCK nåede aldrig at få momentum, hvilket blev straffet af serberne, da københavnernes indskiftede nyindkøb Pep Biel efter sammenlagt 112 minutter blev vist sit andet gule kort for at stoppe en omstilling. Det bragte holdene tilbage på lige antal, 10 mod 10, men mål kom der ikke flere af. Før straffesparkskonkurrencen.

Den startede så godt som FCK overhovedet kunne forestille sig. Første Røde Stjerne-spark Marko Marin endte på overliggeren og ude i feltet. Efterfølgende scorede Jonas Wind stensikkert. Det samme gjorde Røde Stjernes Ivanic, men så gik det første gang galt for FCK, da Victor Fischer sparkede over mål på sit spark. Men Fischer og co. kunne hurtigt ånde lettet op, da gæsternes Jevtovic efterfølgende overgjorde Fischers spark og sendte bolden endnu længere over mål. 2-1. Derefter blev det 2-2 ved Jander og så gik det igen galt for FCK. Pierre Bengtsson brændte sit spark. Så var det Røde Stjernes tur til at få overhånden, da serbernes Pankov satte bolden sikkert ind til 2-3, hvorefter det var FCK's Zecas tur til at sparke et potentielt afgørende straffespark. Det blev dog ikke straffesparkskonkurrence sidste mål, da den græske kaptajn scorede stensikkert.

Videre til Røde Stjernes Jovancic, der spillede fordelen direkte over i fødderne på FCK ved at sparke bolden over FCK-målet. Afbrænderen gav Dame N'Doye muligheden for at afgøre kampen og sende FCK videre, men dramaet fortsatte med en redning af senegaleserens afslutning fra målmand Borjan. Det bragte turen videre til Røde Stjernes Simic, der også sparkede over mål. For fjerde gang i straffesparkskonkurrencen! Endnu en mulig afgørelse til FCK, men igen-igen blev straffesparkskonkurrencen forlænget, da kroatiske Karlo Bartolec placerede den femte bold oppe på tribunerne. Og så nåede straffesparkskonkurrencen op på sit 15. spark, da Røde Stjernes Degenek tog placering ved pletten. Og scorede. Og sendte endnu et muligt sidste spark over i fødderne på FCK'erne og Victor Nelsson. Den nye FCK-forsvarer sendte Røde Stjerne-målmanden til den forkerte side og scorede stensikkert. Videre til gæsternes Gobeljic, der også scorede og sendte bolden tilbage til FCK og Sotirios Pappagiannopoulos. Også han satte bolden ind, denne gang lige midt i målet. Og så var det målmændenes tid. Den første keeper-duel gik stensikkert til serbernes Borjan. Og den anden gik næsten lige så sikkert til Sten Grytebust.

Og så var det ellers tid til at starte helt på ny med det 21. spark.

Rampelyset tilbage til Røde Stjernes Pankov, der scorede for anden gang i straffesparkskonkurrencen. Men så gik det galt for FCK. Jonas Wind brændte sit andet spark og straffesparkskonkurrencen 22. spark og FCK er dermed ude af Champions League-kvalifikationen.

FC København skal nu møde enten Riga FC eller HJK Helsinki over to kampe om en plads i Europa League-gruppespillet.