Holland trynede Letland
EM

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Holland besejrede Letland med hele 6-0 i EM-kvalifikationen.

Holland var søndag udråbt som storfavoritter, da Letland gæstede Amsterdam Arena i EM-kvalifikationen. Med profiler som Robin van Persie, Arjen Robben og Daley Blind fra start sejrede værterne da også sikkert med 6-0.

Ibrahim Affelay åbnede med et godt forsøg efter bare to minutter, og efter seks minutters spil kunne Holland juble. Arjen Robben satte flot Robin van Persie i scene, der bragte værterne foran med 1-0 til stor jubel på tribunerne.

Holland dominerede begivenhederne i en første halvleg, hvor Valerijs Sabala kom tæt på udligningen i det 23. minut. Ti minutter før pausen blev det dog 2-0, da Arjen Robben og van Persie byttede roller fra første scoring. Robben scorede sikkert, og så så det svært ud for gæsterne.

Letland kom dog i yderligere modvind i halvlegens sidste minutter. Klaas Jan Huntelaar udnyttede en god bold fra Ibrahim Affelay, og sikrede en 3-0 føring ved pausen.

I anden halvleg startede Holland mere afventende, hvor man tillod flere tilbud til gæsterne. Tilbuddene var dog fortsat store til Arjen Robben og Robin van Persie, og i slutfasen gik det pludselig stærkt.

Med en præcis afslutning øgede Jeffrey Bruma til 4-0 med et kvarter igen, og 5-0 blev det ved Arjen Robben fem minutter efter. Her sluttede massakren dog ikke. I kampens sidste minut rundede Klaas Jan Huntelaar en stor aften af med sin træffer til 6-0.

Holland spiller sig dermed op på tredjepladsen i sin kvalifikationsgruppe, hvor man dog endnu er efter Island og Tjekkiet, der tørner sammen søndag aften.