• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Ukraine - Polen

Optakt: Ukraine - Polen

Ukraine har udspillet sin rolle ved dette EM, så spørgsmålet er, om landet falder helt igennem, eller om ukrainerne kommer med fornyet gejst mod Polen, der kan vinde gruppen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Gruppe: C
Spillested: Stade Vélodrome, Marseille
Kampstart: Tirsdag klokken 18.00
Dommer: Svein Oddvar Moen, Norge
På tv: TV 2 Sport
Twitter: #ukrpol #emdk

Holdnyt:

Ukraine:
Farvel og tak. EM-slutrunden er reelt slut for Ukraine, der ikke kan ende på andet end fjerdepladsen i gruppen, også selv om det skulle blive til tre point mod Polen. Dermed har Ukraine altså ikke noget at spille for ud over æren, men spørgsmålet er, om det er nok mod Polen.

Først tabte Ukraine 0-2 til Tyskland, og det blev også til 0-2 mod Nordirland, så nu skal holdet forsøge at komme på tavlen mod Polen.

Det må næste forventes, at der laves udskiftninger mod Polen.

Polen:
Modsat Ukraine er der alt at spille for hos Polen. Det polske landshold har fire point efter to kampe og står således noteret for samme antal som Tyskland. De to lande spillede 0-0 i deres indbyrdes opgør, så det bliver målforskellen, der afgør det, hvis de ender på samme antal point. Polen har aktuelt plus én, mens Tysklands er plus to.

Til opgøret er der tvivl om Wojciech Szczesny, der ikke spillede mod Tyskland. Hvis keeperen ikke bliver klar, er det igen Lukasz Fabianski, der vogter det polske mål.

Og så skal polakkerne håbe på at få gang i målmaskinen Robert Lewandowski. Angriberen har i de to første kampe ikke scoret endnu.

Karantæne:
Ukraine: Ingen
Polen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ukraine:

Ukraine (4-2-3-1): Pyatov - Fedetskiy, Rakitskiy, Khacheridi, Shevchuk - Stepanenko, Garmash - Yarmolenko, Sydorchuk, Konoplyanka - Seleznyov

Polen:

Polen (4-4-2): Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Milik, Lewandowski

Profilen:
Kamil Glik er en spiller, der i den grad har taget store skridt i sin karriere. Han er bindeleddet i forsvarskæden hos både det polske landshold og Torino, hvor han har spillet i fem år nu. I denne sæson har han eksempelvis spillet 33 gange for Torino, og han er ofte lidt overset på det polske hold - i forhold til, hvad han reelt betyder. Glik er en hård og stærk hund, der går til stålet og går forrest, når Polen har brug for det.

Vidste du, at...:
De to lande var også begge med til EM for fire år siden. Det var de gennem deres fælles afholdelse af Europamesterskaberne i fodbold. Ingen af de to lande gik dengang videre: Polen fik blot to point i gruppen, mens Ukraine fik tre. Denne gang har Polen dog fine muligheder for en ottendelsfinale.

Dom:
Polen må og skal vise, at det er et bedre mandskab end det ukrainske - også med tanke på, at det kan ende med en førsteplads i gruppen, hvis tingene flasker sig. Ukraine har ikke det store at spille for, og selv om holdet måske er motiveret af muligheden for at slå naboen, må det forventes, at man kan se forskel i kvalitet på de to hold. 2-0 til Polen.

Få odds 1.66 hos Betfair, hvis begge hold ikke scorer i kampen

Betfair giver pengene 1.95 gange igen, hvis Polen vinder

Hvis du tror på, at Robert Lewandowski scorer i kampen, giver Betfair pengene 2.1 gange igen

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus