• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Morten Jørgensen

Brøndby legede med ilden: Videre i Europa League trods nederlag

Brøndby tabte overraskende på udebane i Finland, men klubben er alligevel videre til næste kvalifikationsrunde.

Af Morten Jørgensen

Med en 4-1-sejr på hjemmebane for en uge siden havde Brøndby skabt sig et rigtig godt udgangspunkt inden returkampen mod FC Inter Turku, men alligevel var det lige ved at gå helt galt.

Niels Frederiksen havde valgt at rotere lidt i startopstillingen, og det gav blandt andre plads til nytilkomne Tobias Børkeeiet på midtbanen og Anthony Jung i det centrale forsvar, mens profiler som Kamil Wilczek og Paulus Arajuuri startede på bænken.

Efter de første 45 minutter, hvor der nærmest ikke var noget at berette om, var der heller ikke nogen tegn på, at det kunne koste for Brøndby, men straks inde i anden halvleg begyndte det at gå skævt.

Først var det Niko Markkula, som trak ind fra højre side i banen og sparkede bolden ind i det fjerneste hjørne. Bare få minutter senere var det så Filip Valencic, som sparkede bolden i mål efter et indlæg.

Det var en kold spand vand i hovedet på Brøndby, og det fik Niels Frederiksen til at reagere. Han skiftede Tobias Børkeeiet og Mikael Uhre ud, mens Josip Radosevic og Kamil Wilczek blev sendt på banen.

FC Inter Turku havde dog efterfølgende ikke kræfter til at indlede et stort pres på Brøndby-målet, og i stedet kunne den danske klub trække tempoet ud af kampen og sikre sig videre avancement.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.