Trods Fischer-genialitet: FC København udspillet af Atletico Madrid

Viktor Fischer tændte et håb om en dansk overraskelse i Europa League, men Atletico Madrid var for stor en mundfuld for FC København, der tabte i Telia Parken med hele 1-4.

Tipsbladet.dk i Telia Parken:

FC København kom først på tavlen efter en genialitet fra Viktor Fischer, men de samme opspilsfejl, som FCK har været ramt af hele sæsonen, viste sig igen, og det endte med en yderst sikker sejr til Atletico Madrid på 4-1 foran 34.912 tilskuere. Dermed er det spanske mandskab reelt før returkampen i Madrid om en uge.

Fra starten af opgøret lignede det ikke en kamp, hvor FCK på nogen måde kunne være med. Griezmann havde inden for kampens første kvarter tre store muligheder for at bringe Atletico Madrid foran, men han misbrugte alle tre. Chancen nummer to kom efter en stor fejl af William Kvist, og den tredje mulighed var den største, da han pillede bolden fra en sløjt spillende Michael Lüftner og var helt fri til afslutning, men Robin Olsen lavede en flot parade med hånden.

I stedet var det FC København, der scorede på holdets første mulighed i kampen, da angriber Viktor Fischer igen viste, at han har et topniveau som ingen andre i Superligaen. Det startede med et sideskift fra Robert Skov over til Nicolai Boilesen. Venstrebacken kom til indlæg, og bolden endte ved højre back Peter Ankersen på kanten af feltet. Han sparkede på mål, og inden foran modstandernes mål kunne Viktor Fischer yderst elegant sætte hælen på og bringe FCK på 1-0.

Målt på spil og chancen var det ufortjent, og føringen holdt dog heller ikke mere end seks minutter, før FCK sov ved et Atletico Madrid-hjørnespark, der blev taget kort. Antoine Griezmann fik dermed god vinkel på hjørnesparket, der endte i panden på Saul Niguez, og således blev det 1-1.

Omtrend et kvarter senere blev det så 2-1 til Atletico, da holdet ganske enkelt spillede for hurtigt for FCK. Venstrebacken Lucas Hernandez fandt Griezmann i feltet. Han spillede med en enkelt berøring bolden tilbage til Lucas Hernandez, der var fri af Peter Ankersen og spillede derefter bolden tilbage i feltet til en fri Kevin Gameiro. Franskmanden scorede sikkert.

FCK fik en mulighed mere inden pausen, da Robert Skov snød Lucas Hernandez med et smart træk rundt om støttebenet, og efter et par stationer endte bolden i feltet hos angriber Pieros Sotiriou, men hans flade afslutning var svag og endte i hænderne på den vikariende keeper Miguel Angel Moya.

Således var det Atletico Madrid, der med en varm kop te kunne lune sig ved pausen med en føring.

I anden halvleg satte Atletico Madrid fra starten af kampen sig endnu mere på opgøret, men uden at skabe de store muligheder til at starte med. Holdet virkede ganske tilfreds med at spille og have kontrol på opgøret. FC Københavns muligheder kom derfor også efter kontraangreb. Når FCK var bedst, fik Robert Skov bolden i fødderne og slog den modsat, hvor Nicolai Boilesen så fik plads til at arbejde og sætte angriberne - for eksempel Viktor Fischer i scene.

Derfor kunne anden halvleg i spil og chancer ikke måle sig med første - dertil ville Atletico Madrid ikke så meget, og FC København kunne ikke.

Kampen blev afgjort med 19 minutter igen, da den franske stjerne Antoine Griezmann sparkede bolden under en fremadstormende Robin Olsen til 3-1. Havde svenskeren holdt sig på stregen, og var han ikke fløjet frem fra sit felt, havde han ikke lukket målet ind.

Målet fik Ståle Solbakken til at reagere - han tog de nye folk, der var FCK's bedste, Viktor Fischer og Robert Skov fra banen, og ind satte han Pierre Bengtsson og Andrija Pavlovic. Det betød også et systemskifte for FCK, der gik over til en form for 3-4-3 opstilling. Det gav en hurtig mulighed til indskiftede Federico Santander, men han sparkede forbi Peter Ankersens ellers udmærkede indlæg.

I stedet indskiftede Vitolo, der kunne gøre det til 4-1 med lidt mere end 10 minutter igen af opgøret, da han udnyttede en defensiv fejl fra FCK.

FCK fik med seks minutter igen af opgøret en mulighed for at reducere, men Andrija Pavlovic' hovedstød efter et hjørnespark ramte stolpen, og så endte det med 4-1 til Atletico Madrid.