• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Snublede før finalen: Tidligere OB- og FCM-målmand sendt ud af mesterskab

Snublede før finalen: Tidligere OB- og FCM-målmand sendt ud af mesterskab
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Michael Falkesgaard og Filippinerne kunne i dag have spillet sig i finalen i det sydøstasiatiske mesterskab, men holdet tabte i semifinalen mod Vietnam. Næste måned venter dog en historisk slutrundedeltagelse.

Af Anders Dehn

Semifinalerne er åbenbart så langt, som Michael Falkesgaard og Filippinerne kan komme. For fjerde gang ud af fem mulige røg holdet i dag ud af det sydøstasiatiske mesterskab ved det sidste skridt inden finalen.

Denne gang var det Vietnam, der over to kampe sendte den tidligere Brøndby-, OB- og FC Midtjylland-målmand og hans hold ud i mørket. Først ved at vinde 2-1 i Filippinerne og ved at vinde med samme cifre hjemme i Hanoi i dag.

Michael Falkesgaard, der tidligere på året skiftede FCM ud med Bangkok United, spillede hele kampen for Filippinerne, ligesom han havde gjort med de fleste kampe i turneringen. Det første opgør stod Neil Etheridge, men var nødt til at rejse hjem til Cardiff City igen.

Dermed er Vietnam klar til at møde Malaysia, der i går slog Thailand, i finalen.

Dansk-filippinske Falkesgaard og resten af landsholdet kan dog se frem til en ny turnering i næste måned. Her er der endda tale om historieskrivning, bare holdet møder op. Til januar spilles de asiatiske mesterskaber, og det er første gang, Filippinerne er kvalificeret.

Her får Falkesgaard formentlig dansk selskab på turen. Som tipsbladet.dk kunne fortælle forleden, er AC Horsens' Kevin Ray Mendoza tæt på at få filippinsk statsborgerskab og er i øvrigt udset til at skulle med til slutrunden i De Forenede Arabiske Emirater.

Læs den historie her.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus