Stortalent sender Arsenal videre i FA Cuppen

Arsenal og Leeds dominerede en halvleg hver, men på mål af unge Reiss Nelson lykkedes det for Arsenal at spille sig videre til fjerde runde af FA Cuppen, hvor der venter modstand fra Premier League

Premier League-klubben Arsenal tog mandag aften imod topholdet i den næstbedste række, Leeds. Her var Arsenal naturligvis favoritter, men Leeds bed god fra sig i en kamp, hvor de to hold dominerede en halvleg hver. Arsenal sad på anden halvleg, hvor kampens enlige scoring også faldt fra et af klubbens lovende talenter.

Det var et Arsenal-hold med en blanding af reserver og store Premier League-stjerner. Reservekeeper Emiliano Martínez vogtede målet, og han startede inde sammen med blandt andre Rob Holding og den engelske U21-landsholdsspiller Reiss Nelson. De var dog sammen med etablerede profiler som Mesut Özil, Alexandre Lacazette, Nicolas Pépé og David Luiz.

Leeds kom godt fra start og truede flere gange Arsenal-målet i kampens indledning. Efter et kvarter kom de rigtig tæt på, da angriber Patrick Bamford sendte bolden på oveliggeren, og det var i starten af kampen ikke til at se, at Arsenal ligger en række højere end Championships tophold.

Arsenals forsvar var rystende usikkert og lavede en række fejlafleveringer, som førte til flere farlige situationer. Derfor skulle Mikel Artetas tropper være meget tilfredse med at kunne gå til pause ved stillingen 0-0.

Arsenal kom langt bedre ud til anden halvleg, og efter fem minutter var det deres tur til at ramme overliggeren, da Lacazette sendte et godt frispark på træværket. Arsenal var som forvandlet, og cirka ti minutter efter pausen kom hjemmeholdet foran.

Efter et godt opspil i højre side lagde Alexandre Lacazette bolden ind i feltet, hvor den lidt tilfældigt fandt vej til Reiss Nelson. Her kunne den 20-årige englænder tæt under mål sende bolden i nettet til en føring, som ikke var overraskende med tanke på Arsenals start på anden halvleg.

Arsenal forsatte med at dominere i kampens anden halvdel, og Leeds, der ellers skulle jagte en udligning, begyndte at se trætte ud.

Derfor var Reiss Nelsons enlig scoring nok til at sende The Gunners videre i FA Cuppen. Her skal de møde Bournemouth og danske Philip Billing på udebane i fjerde runde.