• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Sloth

UEFA: Dommerne skal blive bedre til at beskytte spillerne

UEFA: Dommerne skal blive bedre til at beskytte spillerne
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

UEFA's dommerchef Pierluigi Collina opfordrer nu dommerne til beskytte spillerne mere mod hårde og hensynsløse tacklinger. Dermed følger han op på opfordringer fra blandt andre Pep Guardiola, der tidligere har påpeget problemet

Af Mikkel Sloth

En hård tackling kan stoppe en karriere. Bare se Roy Keanes tackling på Alf-Inge Håland tilbage i 2001 i, der endte med at ende karrieren for den daværende norske landsholdsspiller. I de senere år har man set flere og flere af de små vævre, tekniske spillere, hvilket har ført til flere og flere hårde tacklinger. Noget som flere managers, med Manchester Citys Pep Guardiola i spidsen, har været ude at påpege på det seneste.

Og nu lader det til, at der bliver lyttet i det europæiske fodboldforbund UEFA. Her sidder den tidligere topdommer Pierluigi Collina i dag som dommerchef under titlen Chief Refereeing Officer. Han udtaler, at dommerne skal slå hårdt ned på den slags tacklinger, der kan sende en spiller på skadestuen.

- Vi skal have spillere der spiller, og derfor skal de beskyttes på banen. Vi vil ikke have situationer, hvor en spillers fremtid er uvis på grund af en alvorlig skal som følge af en hård tackling, uanset om det var med vilje eller ej.

Ansvaret ligger dog ikke udelukkende på dommerne. Spillerne skal også udvise ansvar og respekt for deres modstandere.

- Spillerne må forstå, at de bliver nødt til at respektere sine modstandere, og udvise den samme positive opførsel, som de selv gerne vil modtage.

Manchester City-manager Pep Guardiola har været efter dommerstanden efter en række særdeles hårde tacklinger på flere af hans spillere. Derfor har han endda bedt om et møde med den engelske dommerforening for at diskutere emnet. Han har dog ikke modtaget svar på anmodningen, og spørgsmålet er derfor nu, om Pierluigi Collinas opfordring er nok til at tilfredsstille den spanske træner.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus