UEFA's generalsekretær er ny FIFA-præsident
2016-02-26 18:22
Foto: Michael Probst/Polfoto

Gianni Infantino er netop blevet kåret til ny præsident i det internationale fodboldforbund, FIFA.

Efter to afstemningsrunder er der fundet en ny præsident for FIFA.

Det bliver schweiziske Gianni Infantino, som kommer fra et job som generalsekretær i UEFA, som skal overtage fodboldens mest magtfulde sæde.

Infantiono fik i anden afstemningsrunde 115 stemmer ud af de 207 lande, der kunne stemme. Hans største konkurrent og favorit før valget, Sheikh Salman, fik 88 stemmer, mens Prince Ali al-Hussein måtte nøjes med fire.

- Jeg kan ikke beskrive mine følelser lige nu. Jeg har allerede fortalt, at jeg har været igennem en speciel rejse, som har givet mig lov til at møde folk, der lever og ånder for fodbold. Og som fortjener at se FIFA blive respekteret, sagde Infantiono efter han blev kåret som ny præsident. 

Den skaldede schweizer, som plejede at stå for lodtrækningerne til UEFA's turneringer, ved godt, han får en kæmpe opgave, da han skal prøve at rense ud i FIFA's mange skandaler, mens Sepp Blatter var præsident i forbundet.

- Vi bliver nødt til at implementere reformerne, men vi skal også bevare den respekt, som folk har til fodbolden. Og være sikre på at vi omsider igen kan fokusere på det vidunderlige i verden, som er fodbold, siger Gianni Infantino.

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?