• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

100 DBU-medarbejdere berørte: Historisk krise i Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU har hjemsendt 70 og fyret 30 - unionen er hårdt ramt af corona-krisen, forklarer direktør Jakob Jensen.

Af Ole Hoffskov

DBU har mandag oplyst, at man har fyret 30 medarbejdere, som sad i EURO 2020-sekretariatet, og derudover er 70 af unionens ansatte blevet sendt hjem med støtte fra den trepartsordning, regeringen har vedtaget sammen med arbejdsmarkedets parter.

De 30 medarbejdere i EURO 2020-sekretariatet er blevet opsagt, fordi det i sidste uge blev besluttet, at EM-slutrunden, som skulle have været afviklet i blandt andet Danmark til sommer, er blevet udskudt til 2021. Hovedparten var ansat af UEFA og har fået besked på, at de kan blive ansat på et senere tidspunkt, hvis Danmark beholder sit EM-værtsskab.

De hjemsendte DBU-medarbejdere omfatter både administrative medarbejdere og mellemledere samt landsholdskoordinatorer og landstrænere for en række ungdomslandshold. Alle er de ramt af, at fodbolden ligger stille på grund af corona-krisen.

Læs også:DBU fyrer 30 EM-medarbejdere og sender 70 hjem

Opgaverne er blevet færre, og økonomisk er DBU også ramt. Derfor skrider unionen til handling.

- Danmark er ramt af en historisk krise, der rammer både sundhedstilstanden men også økonomien i de fleste virksomheder og organisationer. Det gælder også i DBU, hvor vi mister indtægter fra landskampe, kurser og andre indtægtskilder. I DBU ønsker vi at beskytte medarbejderne og vores samlede økonomi i stedet for afskedigelser. Derfor har vi i dag besluttet at sende flere end 70 medarbejdere hjem. Det gør vi for at passe på medarbejderne, på DBU og på dansk fodbold, så vi står stærkest på den anden side af krisen, siger Jakob Jensen, der er administrerende direktør i DBU, og tilføjer:

- Vi håber, at den nuværende corona-krise snarest muligt er overstået, for danskernes og Danmarks skyld og for dansk fodbolds skyld. På den anden side af krisen vil vi være klar til at skabe fællesskab og begejstring med fodbold, både på og udenfor banen.

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

De DBU-ansatte er sendt hjem med virkning fra i morgen, tirsdag. 

Læs også:Ekspert giver sit bud: Sådan stiller Hjulmand op med landsholdet

Læs også:Preben Elkjær: Italienerne er rystede, chokerede og bange

Læs også:DBU-boss om sæsonafslutning: Kan blive for sent for denne sæson

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.