Landstræner Åge Hareide har trodset Ajaxs anbefalinger og udtaget Kasper Dolberg. Han har imidlertid forståelse for den hollandske storklub.

Danmark råder i øjeblikket over to angribere, der for alvor scorer mål i udlandet. Nicolai Jørgensen er topscorer i Æresdivisionen med 19 mål, mens Kasper Dolberg står noteret for 13 i samme liga. Det er den gode nyhed for landstræner Åge Hareide. Den dårlige er, at de begge er mødt op i landsholdslejren med fysiske problemer.

Kasper Dolberg døjer med en mindre skade, mens Nicolai Jørgensen ligger under dynen med feber. Derfor er de begge tvivlsomme til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Rumænien på søndag, og stod det til Ajax, var Dolberg slet ikke i Danmark med landsholdet på nuværende tidspunkt.

- De er med her, fordi vi tror på, at vi kan få dem klar til på søndag. Vi har mulighed for at tilpasse træningen efter det. Jeg kan godt forstå, at Ajax er nervøse for deres målscorer. De kæmper for mesterskabet i Holland, og så er en enkelt kamp for Danmark måske for meget for dem. Det forstår jeg udmærket, men vi må se, hvordan spillerne har det, for vi skal passe på dem og ikke ødelægge noget for dem eller andre, siger Åge Hareide og tilføjer:

- Vi tager dem med til Tyskland i morgen, men vi skal også passe på dem, for vi kan ikke risikere, at vi sender dem tilbage til Holland skadede. 

Danmark har ofte under Åge Hareide spillet 3-5-2, men senest mod Kasakhstan stillede landsholdet op i en 4-4-2-formation. Åge Hareide understreger, at status på Jørgensen og Dolberg blandt andet får betydning for, hvad formationen bliver mod Rumænien. 

SENESTE NYT...
OP | NED