• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

DBU-formand vil kæmpe for dansk Champions League-adgang

DBU-formand vil kæmpe for dansk Champions League-adgang
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU-formand Jesper Møller vil kæmpe imod, at de helt store klubber i Europa for held med at stramme nettet om Champions League.

Af Ole Hoffskov

Afsløringerne fra Football Leaks vælter frem i øjeblikket, og her har man blandt andet kunne læse, hvordan de største fodboldklubber i verden har appetit på en lukket europæisk Superliga for dem selv.

Tidligere har Tipsbladet belyst, hvordan storklubberne ligeledes ønsker at gøre Champions League-gruppespillet til et næsten lukket land for de mindre klubber i Europa, hvor klubber fra Superligaen kun på papiret ville have en chance for at komme i gruppespillet med kampe mod stærkere femmere og seksere fra La Liga, Premier League og de andre topligaer i Europa.

Alt dette har man også noteret sig på direktionsgangene i DBU, hvor formand Jesper Møller vil kæmpe imod, at de allerstørste klubber i Europa får held med at presse de lidt mindre fisk fra eksempelvis Danmark.

- Jeg bryder mig ikke om det. At kunne komme i Champions League er en drøm for enhver fodboldklub, uanset om man kommer fra Aalborg, Farum eller København. Det er en af klubbernes store drømme, og derfor skal de nationale mestre have adgang. Antal pladser, access-list, kalenderplanlægning og solidaritetsbetalinger er hjerteblod for os i Danmark og i de nordiske lande, hvor vi koordinerer det her tæt, siger Jesper Møller til Tipsbladet og tilføjer:

- Vi vil ikke acceptere, at Champions League kun bliver en lukket turnering for klubber fra store lande. Vi har fodboldens pyramidesystem, og det kræver solidaritet fra top til bund. Det er betingelsen for, vi kan opretholde sportens selvbestemmelse. Hvis ikke vi opretholder det, kommer Margrethe Vestager (konkurrence-kommisær ved Europa-Kommissionen, red.) på et tidspunkt efter de her lukkede aftaler. Det vil vi kæmpe for.

Du kan læse hele interviewet med Jesper Møller i Tipsbladet, som udkommer sammen med Ekstra Bladet denne fredag.

I Tipsbladet får du desuden:
- Fokus på Ballon D'or, hvor Tipsbladet som altid afgiver den danske stemme
- Stort interview med Randers FC-træner Thomas Thomasberg 
- Morten Glinvads reportage fra Buenos Aires, hvor Superclasico mellem Boca og River Plate aldrig blev spillet

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

Superliga

Mere Superliga

Fokus