Island havde de franske verdensmestre helt ude i tovene

Det lignede et knock out, da Kari Arnason scorede til 2-0 på udebane mod Frankrig, men verdensmestrene fik udlignet med to mål i kampens sidste minutter.

For mange er det et mysterium, hvordan humlebien overhovedet kan flyve med sin store krop og små vinger. På samme måde kan det også opfattes som et mysterium, hvordan Island kan blive ved med at lave flotte resultater.

Torsdag aften var de på besøg i Guingamp til en træningskamp mod Frankrig, og her lavede islændingene et nyt flot resultat, da det blev til 2-2 på udebane over de regerende franske verdensmestre, der havde spillere som Griezmann, Pogba, Varane, Giroud, Mbappe og Dembele med i kampen.

Der må være noget helt særligt for landet med de 300.000 indbyggere, der kunne følge med i kampen. Efter en halv times spil var det Alfred Finnbogason, der vandt bolden ude ved sidelinjen, hvorefter han spillede den tilbage til Birkir Bjarnason, der sparkede bolden fladt i mål fra omkring 20 meters afstand til 1-0.

I anden halvleg var det den tidligere EfB- og AGF-spiller Kari Arnason, der gjorde det til 2-0. Denne gang var det Gylfi Sigurdsson, der stod bag, da han sendte et hjørnespark ind i feltet, hvor Arnason kom højest og fordoblede føringen

Da kampen nærmede sin afslutning fik franskmændene pludselig hul på bylden. Først var det Holmar Örn Eyjolfsson, der lavede selvmål med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid. Dernæst omsatte Mbappe et straffespark til mål, da der stod '89' på tidstavlen.

Mere blev det ikke til, og selvom afslutningen gik i skruddermudder, kan Island nu skrive endnu et flot kapitel ind i deres fodboldhistorie, der i de seneste år har fået flere fine fortællinger.