• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Spår Jon Dahl stor succes som træner: Og her tænker jeg på internationalt plan

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Simon Kjær har været begejstret for samarbejdet med Jon Dahl Tomasson på det danske landshold. Han forudser, at den nyudnævnte Malmö FF-træner går en stor fremtid i møde.

Af Anders Dehn

Jon Dahl Tomasson forlader det danske landshold på et ubelejligt tidspunkt. Der er kun seks måneder og seks dage, til Danmark spiller sin første kamp ved EM-slutrunden, men nu skal landstræner Åge Hareide og fodbolddirektør Peter Møller bruge tid på at finde en afløser for Tomasson.

Der er dog ingen sure miner at spore hos anfører Simon Kjær. Han kan godt forstå, at Tomasson tog chancen, da Malmö FF tilbød den. Han tager endda afsked med landsholdets assistenttræner med store ord.

Læs også:Medie: Simon Kjær-agent skal mødes med Serie A-klub

- Efter 10 år og 500 kampe i international topfodbold synes jeg, at jeg har en del erfaring og en del trænere at sammenligne med. Og jeg vil bare sige, at Jon har fantastiske forudsætninger for at få stor succes som træner, og her tænker jeg på internationalt plan, siger Simon Kjær om sin tidligere landsholdskammerat til Ekstra Bladet.

Jon Dahl Tomasson har allerede forsøgt sig som klubtræner i udlandet, før han tog Malmö-jobbet. Han startede som assistent i hollandske Excelsior og fortsatte som cheftræner, da Leon Vlemmings stoppede.

Læs også:Agent: Simon Kjær forlader Atalanta i denne måned

Det var samme Vlemmings, der hentede Tomasson til Roda i december 2013, men det blev ingen succes. Danskeren holdt et halvt år og blev fyret, da klubben sluttede sidst i Æresdivisionen.

Siden blev Tomasson assistenttræner igen, denne gang i Vitesse, inden han fik jobbet som Åge Hareides højre hånd i 2016.

Det er overordnet set gået godt. Duoen har kvalificeret Danmark til to slutrunder ud af to mulige.

Læs også:Peter Møller afviser Wieghorst og Kvist som assistentløsning før EM

Læs også:Superliga-træner kan komme i spil som Hareide-assistent

Læs også:Afstemning: Hvem bliver ny assistenttræner for landsholdet?

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020