Henrik Dalsgaard gjorde det godt både defensivt og offensivt, hvilket betød at han havde en stor andel i Danmarks sejr.

Henrik Dalsgaard var en af grundpillerne i den danske sejr på 1-0 torsdag aften mod Montenegro i VM-kvalifikationen. Han stod både for en stor defensiv indsats og lavede også assisten til det danske sejrsmål.

Lige præcis dén aktion i kampen blev afgørende. Her hev han sig selv op helt ude ved sidelinjen og tvang en bold, der var på vej ud, ind mod Christian Eriksen, som kunne omsætte den indsats til mål. Det var noget, som Henrik Dalsgaard umiddelbart kun kunne smile over i et interview med Kanal 5. 

- Det er jo lidt princippet i de der tværbolde, at alt kan ske - og når man har en spiller som Christian Eriksen, så kan der ske noget med enhver bold, lød det fra Dalsgaard.

Undervejs i kampen havde han et utal af indgreb i det defensive, hvoraf en af de største kom i den sidste del af kampen. Her var Montenegro kommet langt ind i det danske felt, hvor Dalsgaard måtte gå ned i en livsvigtig tackling.

- Det bliver lidt noget andenboldsspil derinde, og bolden dumper ned - og så må man bare komme ned i en tackling, som vi kender det fra England. Det er bare ned i den, forklarer Brentford-spilleren, der kender til duellerne i den engelske Championship.

Han peger også på, at han ser sig selv som en mere fysisk spiller nu end dengang, han debuterede på landsholdet tilbage i marts 2016. 

SENESTE NYT...
OP | NED