• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Wales-spiller glæder sig til dansk gensyn: Boede to år i Viborg

Wales-spiller glæder sig til dansk gensyn: Boede to år i Viborg
Foto: Getty Images

Da han var barn, boede Ben Davies omkring to år i Danmark. Det elskede han, og derfor ser han frem til gensynet, når han og Wales aflægger Århus besøg på søndag.

Af Anders Dehn

Når man er både landsholdsspiller og optræder i en Champions League-klub, kan udlandsrejserne hurtigt komme til at ligne hinanden. Lufthavne, hoteller, stadioner, hjem igen.

Men når Wales lægger vejen forbi Danmark i weekenden, bliver det noget særligt for især én waliser. Backen Ben Davies tilbragte knap to år af sin barndom i Viborg, fordi hans far fik arbejde der, og den tid tænker han gladelig tilbage på.

- Vi skal spille i Århus, og vi boede 45 minutter til en time væk derfra. Jeg elskede det der. Jeg har nogle fantastiske minder. Jeg har stadig nogle venner, jeg mødte der, som jeg holder kontakten med, siger Davies til BBC.

- Jeg elskede at bo der, og jeg elskede at have den oplevelse, og i bakspejlet er jeg så glad for, at jeg fik den.

Ben Davies var ganske ung, da han boede i Danmark, og den smule dansk, han lærte, har han glemt igen. Hans jævnaldrende var heller ikke så stærke i engelsk endnu, men så var det heldigt, at han havde fodbolden.

- Nogle dage var det så koldt i Danmark, at vi måtte træne indendørs. Fodbold spillede en kæmpe rolle, da jeg var der. De fleste børn kunne ikke tale engelsk, men på en eller anden måde klarede man sig bare med fodbold. Når man spillede fodbold, var det nemt at få venner, husker Tottenham-backen.

Mens søndagens kamp er den første i den nye Nations League for Danmark, er det opgør nummer to for Wales. Holdet møder således Irland torsdag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus