AC skurken for Chelsea, da Tottenham tog første stik

Andreas Christensen misbrugte en gigantisk chance, da Tottenham besejrede Chelsea 1-0 i det første af to Carabao Cup-semifinaleopgør.

Tottenham og Chelsea bragede tirsdag aften sammen på Wembley i den første af to semifinalerne i Carabao Cuppen. Begge London-klubben havde dansk islæt, da Christian Eriksen var med fra start for værterne, mens Andreas Christensen havde fået chancen fra start i Chelsea midterforsvar ved siden af Antonio Rüdiger.

De to manageres udvalgte 11 bar også præg af, at der var meget på spil i kampen, da stjerne som Harry Kane, Dele Alli og Eden Hazard fik fuld spilletid.

Begyndelsen af opgøret var meget afventende, og det var tydeligt, at begge hold så hinanden an og ikke ville risikere at begå dumme fejl. Efter fire minutter var Andreas Christensen ved at komme i problemer i en løbeduel med hurtige Son Heung-Min, men danskeren fik håndteret situationen godt og reddet en potentiel friløber.

Lidt senere forsøgte Kane sig på akrobatisk vis med et saksespark, der dog ikke gav Kepa i Chelsea-buret de store vanskeligheder. Kort efter udfordrede unge Hudson-Odoi og sparkede fladt på kassen, men også han blev reddet.

Men det var Tottenham, der tog føringen midtvejs i første halvleg. Harry Kane kom alene igennem med Kepa og blev fældet. Spurs-angriberen var på kanten af offside, men holdt sig lige præcis på linjen, og derfor bekræftede VAR, at der skulle være straffespark. Og den gyldne mulighed sendte Kane sikkert i nettet.

Chelsea lod sig dog ikke ryste af at være bagud og overtog styringen resten af første halvleg. Fem minutter før pausen kom Kanté først på et fint indlæg fra Alonso, men forsøget ramte ydersiden af stolpen. I overtiden af første halvleg var Chelsea decideret uheldige med ikke at udligne, da Hudson-Odois indlæg tog indersiden af stolpen, efter Spurs-målmand Gazzaniga lige nøjagtig fik fingerspidserne på den.

The Blues fortsatte spildominansen efter pausen, men havde svært ved at spille sig til de helt store chancer. Derfor var Harry Kane først tæt på sin anden scoring med et fremragende forsøg fra distancen, men Kepa reddede flot. Kort efter prøvede Kanté lykken, men Gazzaniga pillede også franskmanden.

Efter en time misbrugte Andreas Christensen en kæmpe mulighed, da han pludselig var helt fri bagerst i feltet på et hjørnespark, men på besynderlig vis mistede han sin afslutning.

Chelsea intensiverede presset mod beslutningen, men på trods af en indskiftning af Giroud og flere farlige optræk til chancer holdt Tottenham stand og tog sejren mod spil og chancer.

Dermed har Spurs et godt udgangspunkt før returkampen om to uger.