2016-03-22 09:38
Foto: Owen Humphreys/Polfoto

Den kontroversielle ejer Mike Ashley fortryder, at han købte Newcastle United tilbage i 2007. Men han anerkender, at han er gift med klubben.

Det var noget af en overraskelse, da den engelske forretningsmand Mike Ashley, der ejer Sports Direct, tilbage i 2007 sikrede sig aktiemajoriteten i den engelske Premier League-klub Newcastle United. Og det gik da også meget godt for ejeren i starten, men så kom han på kant med daværende manager Kevin Keegan og ikke mindst fansene i den engelske klub.

Siden har Newcastle været igennem nedrykning og ligger aktuelt igen til at rykke ud af Premier League, og Mike Ashley, der er blandt de rigeste i Storbritannien, erkender da også, at det ikke just har været gnidningsfrit, siden han købte Newcastle United.

Ejeren giver meget, meget sjældent interview, men gjorde det mandag aften.

- Fortryder jeg, at jeg valgte at gå ind i fodbold? Svaret er ja, siger Mike Ashley til engelske medier og forklarer:

- Det har været virkeligt sjovt, men jeg har slet ikke været i stand til at gøre en forskel i fodbold, som jeg har gjort med Sport Direct. 

- Jeg ønskede at hjælpe Newcastle - jeg ville gøre det bedre. Jeg lader ikke til at have haft den effekt, siger Newcastle-ejeren, der i sommer trådte ud af bestyrelsen for at få klubben mere på afstand.

Men de Newcastle-supportere, der gerne vil slippe for den engelske ejer, får nok ikke det ønske opfyldt lige med det samme.

- Jeg har ikke noget valg. Jeg er gift med Newcastle United som med Sport Direct. De har mig, og jeg har dem.

Newcastle United er næstsidst i Premier League og spillede søndag uafgjort med ærkerivalerne Sunderland.

Klubben har ansat Rafael Benitez i håbet om, at den spanske manager kan redde klubben.

SENESTE NYT...
OP | NED