• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Ekspert forudser svær tid for Eriksen: Mourinho vil ikke bruge krudt på ham

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen har kontraktudløb til sommer i engelske Tottenham, og det kan blive et problem, for José Mourinho vil have spillere, der er 100 procent dedikeret til Totteham.

Af Kenneth Jensen

Noget af en overraskelse kom tirsdag aften, hvor Tottenham meldte ud, at Mauricio Pochettino er fortid i klubben. Fyret. Og denne morgen kom nyheden så, at José Mourinho overtager styringen af Champions League-finalisterne.

Et stort stilskifte for en klub, som har villet spille og dominere kampene. Nu går man over til den pragmatiske stil under ledelse af den krævende og til tider defensive José Mourinho, der har det med at slide på de folk, han arbejder med.

For danske Christian Eriksen, der har kontraktudløb til sommer, bliver det også et stort stilskifte. Hvis han kommer til at spille. For spilletid kan blive en mangelvare for 27-årige Eriksen i Tottenham, forudser fodboldkommentator Jonas Schwartz fra TV3 Sport.

- Én ting, man kan være stenhamrende sikker på, er, at Mourinho ikke giver Eriksen et eneste sekund, med mindre Eriksen siger, "jeg bliver". Mourinho vil have 100 procents dedikation fra sine spillere. Jeg tror jo egentlig, han kan lide Eriksen og gerne vil arbejde med en type som ham. Eriksen er ikke en af de der klassiske forkælede 10'ere - han er arbejdsom, relativt målfarlig og kan assistere. Men Mourinho vil ikke bruge krudt på ham, hvis han ikke kan få et klart svar i forhold til en forlængelse, siger Jonas Schwartz til tipsbladet.dk.

Læs også:Mourinho scorer kassen: Får dobbelt så mange millioner som Pochettino

Det er ikke kun Christian Eriksen, som José Mourinho vil have afklaring fra. Også Danny Rose og Toby Alderweireld har kontraktudløb til sommer, og Mourinhos fordel er, at han har tid at løbe på, nu han kun lige er blevet ansat. Det betyder, at Mourinho kan allerede nu kan tænke på holdet næste sæson og planlægge uden trioen, hvis han ikke kan presse en signatur ud af dem.

- Det kan godt være, at Eriksen tænker, at han bliver værdsat under en ny træner, men for mig virker det lidt, som om Eriksen har stemplet ud. Så det kan blive en fornuftig beslutning at sælge til januar, hvis de skal have penge for ham. Han virker ikke specielt hooked på at blive i Tottenham, siger Jonas Schwartz om Eriksens fremtid.

Spørgsmålet er så, om den rette klub vi betale penge for Eriksen i januar. Skrækscenariet for Åge Hareide og det danske landshold er, hvis Mourinho ikke vil bruge Eriksen, og Eriksen ikke kan komme væk i januar. Så kommer danskeren til EM med et forår på tribunen i London-klubben.

Forkert retning for Tottenham
For Tottenham, der har udviklet flere gode spillere de senere år, er ansættelsen af José Mourinho ifølge fodboldkommentatoren et stort skridt i den forkerte retning.

Læs også:Verdens dyreste fyring: Så meget koster det at sende Pochettino på porten

- Mourinho og for den sags skyld andre store trænere har alle en levetid - Guardiola er måske undtagelsen - men det handler om motivation, sult og taktisk fornyelse, og nogle af de største kan forny sig. Men på et eller andet tidspunkt løber de alle tør for ideer eller kan ikke forny sig længere. Og de seneste mange år med Mourinho har vist, at han ikke kommer med noget nyt. Det bliver hurtigt stramt i forholdet til fans og spillere - han er jo aldrig bange for at være konfrontatorisk. Han har ikke fornyet sig på den ene eller den anden måde, og nu har han så fået en kontrakt til 2023. Der kan man godt være i tvivl, om han kan flytte noget i den klub, siger Jonas Schwartz, der dog tror, at Mourinho har en mulighed for at bringe klubben i top fire, hvis det hele flasker sig:

- Men jeg tror, vi har set det bedste fra ham. Han får tjanser nu, som bygger på det, han har gjort i fortiden.

José Mourinho var senest i Manchester United, hvor han i i sin første sæson slog Lasse Schöne og Kasper Dolberg i Europa League-finalen, så United endte med at vinde tre trofæer - Community Shield, EFL Cup og Europa League. Han blev fyret halvandet år senere - i december 2018 - og har altså først nu fundet et nyt trænerjob.

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Ajax-stjerne skal afløse Eriksen

Læs også:Officielt: Jose Mourinho er ny Tottenham-manager

Læs også:Alderweireld om Pochettino-fyring: En underlig følelse

Læs også:Nok er nok: Tottenham bekræfter fyring af Pochettino

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus