Tottenham tabte terræn med spøjst nederlag til West Ham

Et rødt kort og to spillere, der vendte siden til, var lørdag eftermiddag blandt de afgørende momenter, der sikrede West Ham sejren på 2-0 over West Ham i London-opgøret.

West Ham spillede lørdag en fremragende kamp mod Tottenham og sejrede sikkert og fortjent med 2-0. Men det er to situationer med Tottenham-spillere i fokus, der kommer til at fylde mest efter dagens underholdende kamp på Upton Park.

Efter 24 minutter tog en velspillende Stewart Downing flot en bold ned og begav sig ud på et flot løb ned mod Hugo Lloris i Tottenham-buret. På vejen passerede han Danny Rose, mens Younes Kaboul halsede efter, og lige udenfor straffesparksfeltet fik han nedlagt den fremadstormende Downing.

Dommer Dowd havde ikke mange betænkeligheder og viste Kaboul det røde kort. På det efterfølgende frispark tvang Andy Carroll Lloris ud i en sikker redning, da han hårdt skød frisparket på mål, men på det efterfølgende hjørnespark brændte det på igen. Bolden fik lov til at passere ind til Carroll, der i kamp med Michael Dawson headede bolden ned i hovedet på Harry Kane og derfra videre ind i mål. 1-0 til hjemmeholdet.

Lige før pausen fandt kampen sin afgørelse, da West Ham fik endnu et frispark en håndfuld skridt fra straffesparksfeltet. En større samling Tottenham-spillere tog opstilling i muren efter Lloris' kommando, men da Downing gik til bolden, vendte både Emmanuel Adebayor og Paulinho sig i muren, så frisparksskuddet uden problemer kunne passere Spurs-blokaden og gå i mål uden skyggen af en chance for Lloris til at redde bolden. En bizar beslutning af de to Tottenham-spillere, og det gav West Ham en solid føring én mand i overtal.

Anden halvleg bød på flere chancer til begge hold, men West Ham var dog stadig i klar førerposition, og sejren var aldrig i fare.

De tre point sikrede endegyldigt West Ham endnu en sæson i Premier League. Holdet har nu 40 point på 11. pladsen i Premier League. Der er otte point ned til Norwich under stregen.

Tottenham tabte derimod terræn i toppen. Holdet har fortsat 66 point og forsømmer dermed muligheden for at indhente Everton på femtepladsen, der har 69 point.