• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Joseph Elanga kan være på vej tilbage til Malmø FF. Venstre backen får fine anbefalinger fra Brøndbys vikarierende sportschef Kim Vilfort.

Af Torsten Kjems Hansen

Joseph Elanga blev i sin tid hentet til Brøndby af Michael Laudrup. Venstre backen var på det tidspunkt en af profilerne hos Malmø FF, men i Brøndby kom tingene ikke rigtigt til at fungere. Svingene præstationer på banen og flere problemer med disciplinen uden for sendte Joseph Elanga helt ude af førsteholdstruppen under Tom Køhlert.

Karrieren fik sig et lille løft under Kent Nielsen i lejeopholdet i Horsens, men Joseph Elanga har længe været en færdig mand i brøndby-regi.

Venstre backens kontrakt løb ud til nytår, og nu bliver Elanga sat i forbindelsen med sin gamle klub i Sverige. Brøndbys konstituerede sportschef Kim Vilfort giver Elanga udmærkede anbefalinger.

- Han har ikke spillet så meget hos os, men han er en god spiller, der er værd at satse på, siger Kim Vilfort til l fotbolldirekt.se

Joseph Elanga nåede kun at spille 23 ligakampe for Brøndby på de fem år han var på kontrakt.

- Han har nogenlunde samme klasse, som da vi købte ham fra Malmø. Hans indlæg holder forholdsvis høj klasse, mens det taktiske spil, præcis som tidligere, er lidt dårligere.

- Der har været en del mindre sager, som at han er kommet for sent efter at have været på ferie. Men ingen alvorlige sager, lyder det fra Kim Vilfort.

Hos AC Horsens er der også masser af lovord fra sportschef Jesper Hansen, der understreger, at man gerne ville have beholdt Joseph Elanga.

Malmø FF har dog konkurrence fra Trelleborg, der også er ude efter venstre backen.

Læs også: Elanga tæt på Trelleborg

Læs også hele det store interview med Joseph Elanga, efter han blev lagt på køl af Tom Køhlert

Superliga

Mere Superliga

Fokus