• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Klubchef kritiserer kollegaer: I burde ikke kaste lønudgifter over til staten

Foto: Getty Images

Ifølge Lillestrøms bestyrelsesformand, Morten Kokkim, er det forkert, når norske klubber permitterer spillere og lader staten betale spillernes løn.

Af Kenneth Jensen

I 2019 havde Lillestrøm otte millioner kroner i minus, og samtidig rykkede klubben ud af den bedste norske række, Eliteserien. Alligevel er Lillestrøm en af få klubber, der ikke har permitteret spillertruppen.

Og det er der ifølge bestyrelsesformand Morten Kokkim, der til dagligt arbejder som advokat, en god forklaring på. 

Han mener nemlig ikke, at reglerne tillader, at spillerne kan hjemsendes, ligesom han heller ikke mener, at det er fair at gøre i forhold til staten, da man senere får indtægerne fra sæsonens kampe.

- I princippet er permitteringer ikke ment som en mulighed for at kaste lønudgifterne over på staten. Det er heller ikke ment for at klubber skal spare penge eller rette op på underskud i fjor, som vi i øvrigt også havde. For vores vedkommende er der lige nu tale om en forskydning af indtægter. Kampene spilles senere. Der er få indtægter, der bortfalder, men grundlaget for en permittering er ikke til stede, siger Morten Kokkim i et interview med VG.

En del klubber har permitteret deres medarbejdere, og flere danske spillere er således også blevet hjemsendt. Det gælder blandt andre Marcus Mølvadgaard og Mikkel Maigaard fra Strømsgodset, mens også seks danskere i Arendal er permitteret. 

Sæsonen i Norge følger kalenderåret og er således ikke gået i gang endnu, og derfor kan man sagtens have forhåbninger om at spille en fuld sæson, selv om man først kommer i gang i juni.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.