• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Mostafa Abdellaoue er ikke god nok til FC København, vurderer David Nielsen, som til dagligt gør sig som træner i norsk fodbold og ekspertkommentator hos norsk TV 2.

Af Kim Damsgaard Pedersen

I går var Mostafa Abdellaoue i København for at forhandle vilkårene på plads omkring et skifte til den danske hovedstad. Dermed tyder det på, at det blot er et spørgsmål om tid, før "Mos", som Abdellaoue kaldes, officielt bliver præsenteret som Carsten V. Jensens nyeste spiller i Løve-truppen.

Den tidligere FC København-spiller David Nielsen gør sig i dag som træner for Nest-Sotra i den norske 2. division, mens han også fungerer som ekspertkommentator for norsk TV 2 i forbindelse med Tippeligaen, og han mener ikke, at "Mos" kan løfte holdet.

- Han er en naturlig målscorer, men han har store begrænsninger i sit spil - både teknisk og taktisk, så der skal arbejdes med ham, og jeg ved ikke, hvor meget FCK har set ham. Han blev topscorer i Tippeligaen, men det snyder lidt, synes jeg.

- Han blev lejet ud til Tromsø, fordi de ikke troede på ham i Vålerenga, og derfor er han lige kommet frem i norsk fodbold i år. I denne sæson er alt så bare lykkedes for ham. De mål, han har scoret, er blevet sat ind med knæet og så videre, så umiddelbart er han heller ikke en spiller, der ville score lige så mange mål i næste sæson, hvis han fortsatte i Norge. Jeg ville aldrig nogensinde have hentet den spiller til Danmark. Der kan sagtens være udviklingspotentiale i ham, og jeg håber også, jeg tager fejl, men det jeg har set fra hans side er ikke godt nok til FC København, siger David Nielsen til tipsbladet.dk og fortsætter om spilleren, som angiveligt koster i omegnen af 6,5 millioner kroner:

- Det er svært at kalde det et dårligt køb, hvis man kan hente en norsk topscorer til den pris, men der er så stor forskel på den danske og den norske liga lige nu. Niveauet i Norge er gudsjammerligt lige nu, og det er også derfor, at mange danske klubber er lidt forsigtige med at hente spillere fra Norge. Hvis beløbet ikke er større end dette, så er det lidt en lottokupon, man køber. Man skal håbe på, at man kan udvikle ham, og det er formentlig også de tanker, Carsten V. Jensen går med. Han har tro på sig selv som træner, og Carsten V. må håbe på, at han kan lære ham de nødvendige ting. Men umiddelbart - med forskellen på ligaerne i Danmark og Norge i baghovedet - så er "Mos" ikke en spiller, jeg har den store tro på i den danske liga, siger Nielsen.

Mostafa Abdellaoue scorede 17 mål i Tippeligaen i sidste sæson.